Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mr. Oizo feat. Roméo Elvis – “Pharmacist”

Quentin Dupieux, beter gekend als Mr. Oizo, draait al behoorlijk wat jaren mee in het circuit van bekende producers en dj’s. De Fransman startte zijn carrière met het maken van een videoclip voor Laurent Garnier, maar na het uitbrengen van monsterhit “Flat Beat” in 1999 kon hij wereldwijd op muzikale belangstelling rekenen. Hij bracht sindsdien zes platen uit, met All Wet in 2016 als laatste wapenfeit. Dupieux, die zijn echte naam enkel voor cinematografische doeleinden gebruikt, creëerde daarnaast ook een gros van videoclips, soundtracks en droeg aan talloze films zijn steentje bij. De producer bonjourde na zijn eerste plaat Analog Worms Attack alle analoge elektronica radicaal buiten en smeet zich uitsluitend op computergebaseerde producties.

Mr. Oizo bewaarde doorheen zijn carrière altijd zijn eigenheid. Zijn platen zijn qua dynamiek en gebruik van effecten vaak doorspekt met een bepaalde humor die niet voor iedereen te vatten is. Met excentrieke electrohouse, vaak loeihard en niet makkelijk verteerbaar, bleef hij gewoon verdergaan op hetzelfde elan, zich weinig aantrekkend van de grote massa. Hij werkte samen met tal van gerenommeerde artiesten, en voor zijn volgende single koos hij voor onze eigenste Roméo Elvis als kompaan. In het kader van “Pharmacist” moest die laatste eigenlijk maar een enkele zin in te spreken. Mr. Oizo bouwde rond de woorden ‘Tu danses comme un pharmacien’ zijn nummer op, en de single is nog meer dan anders een ongeleid projectiel. De ene stijl na de andere volgt elkaar op, waarbij we heen en weer stuiteren tussen vlammende synths, retro, funk en softe passages. Leuk detail: op Spotify vinden we ook “Tsicamrahp” terug, wat in essentie hetzelfde nummer is, maar dan volledig omgedraaid qua begin en einde.

In het kader van de actualiteit beslist Mr. Oizo samen met zijn label om alle opbrengsten van deze release te doneren aan de  AP-HP foundation, de overkoepelende organisatie van de ziekenhuizen in Parijs.

Facebook / Twitter / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vallis Alps - "On The Eve Of The Rush"

In 2015 loste het jonge muziekduo, bestaande uit de Australische Parissa Tosif en de Amerikaanse David Ansari, met “Young” hun eerste release…
LiveRecensies

Overmono @ Botanique (Orangerie): Eclectische fans op hun wenken bediend

De gebroeders Overmono, bestaande uit Tom en Ed Russell, maken als collectief misschien nog maar een dikke zes jaar de raves en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Comet Is Coming - "LUCID DREAMER"

Dat jazz vele vormen kent, laten de jongens van The Comet Is Coming ons maar al te graag horen. Sinds stersaxofonist ‘King’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.