Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Carthage – “Back then”

Hoewel Carthage bij het grote publiek nog niet zo bekend is, is het duo bij ons wel al op de radar verschenen. Dit indiepopduo, bestaande uit Thijs Desmedt en Sophie Herbots, is nog niet zo lang actief en met nieuwste release “Back then” hebben ze nog maar drie uitgaven op hun discografie staan. Hun vorige single vonden wij niet zo speciaal, maar dat houdt ons niet tegen om Carthage te blijven volgen. Benieuwd wat er deze keer voor ons te wachten staat.

Het eerste wat ons opvalt bij “Back then”, is de lengte van het nummer, namelijk net iets minder dan vijf minuten. Dat lijkt redelijk lang, maar we vervelen ons geen enkele seconde. Het klinkt positief verrassend, met een zacht begin maar een dramatisch einde. We herkennen in het eerste deel de zachte gitaren en beat die typisch lijken te zijn voor Carthage. De stemmen van de artiesten vormen samen een mooie harmonie, maar ze durven ook eens af te wijken van elkaar. Terwijl we “Wake up” nogal repetitief vonden, kunnen we dat totaal niet zeggen van “Back then”. Ze laten ruimte om de instrumenten voor zich te laten spreken en weten op het juiste moment terug in te springen. Het is het ideale nummer voor indiepopliefhebbers die het graag eens iets dramatischer hebben. Wij weten wat we alvast de komende tijd op repeat zullen zetten.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Two Door Cinema Club - Keep On Smiling (★★★½): De reis is beter dan de bestemming

Even beginnen met een waarheid die ons doet beseffen dat we ouder worden: Two Door Cinema Club werd vijftien jaar geleden opgericht….
InstagramLiveRecensies

Tash Sultana @ OLT Rivierenhof: High worden zonder drugs

Gisteravond nam Tash Sultana ons mee op een psychedelische rondtrip door hun universum. Het was vertrouwd, maar toch verrassend. Het genderfluïde, multi-instrumentale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.