Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single S10 – “Laat Me Los” (feat. BLØF)

© CPU – Leni Sonck

Je zou denken dat je na een deelname aan het immens hectische Eurovisiesongfestival, inclusief finaleplaats, wat tijd nodig zou hebben om goed tot rust te komen. Dit geldt op geen enkele manier voor S10. In mei veroverde de Nederlandse tijdens het Eurovisiesongfestival in Turijn nog harten in heel Europa met het prachtige “De Diepte”. Heel erg veel tijd om hiervan te bekomen had ze niet, want vlak daarna was het voor S10 gewoon back to business met een Nederlandse clubtour. Deze eindigde precies op tijd voor het festivalseizoen, waar de ster logischerwijs een graag geziene gast is, zoals ze ook al bewees op Down The Rabbit Hole. Alsof dit allemaal nog niet druk genoeg is, brengt S10 ons vandaag ook nog eens een nieuw nummer in de vorm van “Laat Me Los”, een samenwerking met haar grote helden van BLØF.

Op het laatste album dat S10 uitbracht, Vlinders, hoorden we nog een meisje. Een meisje dat wel degelijk aan het opgroeien was en sterker in haar schoenen ging staan, maar “Laat Me Los” voelt als het ultieme bewijs van haar volwassenwording. Onder begeleiding van rustige, kalmerende strijkers stelt S10 zichzelf in “Laat Me Los” kwetsbaar op, iets dat we wel van haar gewend zijn ondertussen. We horen haar echter nu misschien wel kalmer in haar emoties en zelfverzekerder dan ooit, vooral wanneer het nummer richting het einde toe openbreekt. De bijdrage van BLØF-frontman Paskal Jakobsen voelt op geen enkel moment overbodig, maar juist als een mooie toevoeging aan haar typerende stem. We kunnen er nog veel woorden aan vuil maken, maar uiteindelijk komt het erop neer dat S10 met “Laat Me Los” niet alleen haar persoonlijke groei laat zien, maar vooral een masterclass in oprechtheid biedt.

Op vrijdag 19 augustus maakt S10 haar debuut op Pukkelpop. In de herfst keert ze vervolgens terug in België voor een optreden in de Antwerpse Trix op 6 oktober.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

258 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

S10 @ Trix: Gevallen engel onder de mensen

S10 heeft verschillende gezichten. Haar meeste naamsbekendheid verwierf ze door het Eurovisiesongfestival, maar ondertussen ontpopte ze zich tot een meesteres in meerdere…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.