Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA – “The Devil Is Human”

© CPU – Nathan Dobbelaere

AURORA lijkt er maar geen genoeg van te krijgen dit jaar. De Noorse bracht in januari met The Gods We Can Touch al een album uit en inmiddels zijn daar al weer enkele (herwerkte) singles bijgekomen. We zouden het misschien wel eens durven vergeten, maar het is inmiddels al zo’n zeven jaar geleden dat de zangeres doorbrak met “Runaway“, waarna ze ook haar debuut-ep Running With The Wolves uitbracht. Haar meest recente single is dan weer nog maar net drie weken uit. Ze bracht toen samen met Wu Qing-Feng “Storm” uit.

“The Devil Is Human” illustreert meteen weer dat AURORA een beetje de vreemde eend in de bijt is. De single opent met een kenmerkende hoge en theatrale zang. Die zang wordt vergezeld door een zeer rustige en mystieke instrumentatie, wat ervoor zorgt dat we ons in een musicalversie van Sneeuwwitje wanen. Het nummer duurt exact drie minuten en door die korte duur gaat het nummer ook op geen enkel moment vervelen. “The Devil Is Human” is een meer dan geslaagde single, die zeker niet zou misstaan op de soundtrack van een musical of detectivefilm.

Op zaterdag 20 augustus staat AURORA op Pukkelpop. Op 2 en 3 september speelt ze in Paradiso. Op 4 september staat ze in een uitverkochte Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

450 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA - "Some Type Of Skin"

Het voelt als de dag van gisteren dat AURORA haar “Running With The Wolves” op de wereld losliet, maar een blik op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA - "The Conflict of The Mind"

De Noorse popnimf AURORA draait al bijna een decennium mee in het muziekcircuit en toch herinneren we ons de release van “Running…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA - "Your Blood"

Eens een bosnimf, dan weer een magische liefdeskrijger, het zijn slechts een paar van de titels die we de Noorse AURORA al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.