Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wu Qing-Feng & AURORA – “Storm”

Wat we alvast kunnen stellen over deze single is dat het een zeer unieke samenwerking is. De Noorse zangeres AURORA brak in 2015 door met haar single “Runaway”, waarmee ze de aandacht kon trekken van internationale artiesten zoals Katy Perry en Troye Sivan. Later dat jaar bracht ze haar debuutep Running with the Wolves uit en heeft sindsdien niet meer stilgezeten. Jongere fans zullen haar waarschijnlijk kennen als De Stem in de tweede Frozen, waar ze samen met Idina Menzel het nummer “Into the Unknown” zong. Begin dit jaar bracht AURORA ook al haar derde album genaamd The Gods We Can Touch uit. Voor dit nummer is ze de samenwerking met de Taiwanese zanger Wu Qing-Feng aangegaan. Deze artiest is iets minder bekend in onze contreien, maar dat maakt hem niet minder goed. Wu Qing-Feng is al sinds 2001 actief met de groep Sodagreen. Wanneer de band begin 2017 aankondigde dat ze een pauze voor onbepaalde periode gingen inlassen, was dit zeker niet het einde van Wu’s carrière. Twee jaar later bracht hij dan eindelijk zijn eerste solo-ep Spaceman uit.

Iets dat beide artiesten gemeen hebben, is dat ze bezitten over bijzondere stemmen. Toen we over deze samenwerking hoorden, waren onze verwachtingen dan ook hoog. Het nummer opent met een zachte piano. De Taiwanese zanger neemt de leiding met zijn kalme stem en zingt het eerste stuk in het Chinees. De Noorse neemt het dan in het Engels van hem over met een iets breekbaardere stem. Wanneer ze samen het refrein zingen, voelt dit heel magisch aan. De artiesten gaan samen van hoog naar laag op een mooie en doen dit op een vloeiende wijze. Deze manier van zingen past ook bij de inhoud van deze single. Het gaat namelijk over de hoogte- en laagtepunten in een relatie. Deze muzikale relatie voelt voor ons aan als een hoogtepunt in beiden hun carrières. Door hun bijzondere stemmen te combineren zijn ze erin geslaagd iets te creëren waar wij graag naar blijven luisteren.

Wu Qing-Feng: Facebook / Instagram

AURORA: Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Odell - "Butterflies" (feat. AURORA)

Tom Odell is gekend als de artiest die in 2013 het nummer releasete dat iedereen zonder problemen kan meekwelen, namelijk “Another Love”….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA - "Hunting Shadows"

Fans van AURORA werden in 2022 op hun wenken bediend en dat is nog een understatement. De Noorse zangeres nam na de…
LiveRecensies

AURORA @ Ancienne Belgique (AB): Magische liefdeskrijger

Wie AURORA al kent, weet ondertussen wat te verwachten van de Noorse. Ze wordt zo nu en dan omschreven als een elfje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.