Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hot Chip – “Eleanor”

Nadat hun eerste voorproefje in de vorm van “Down” ons deed watertanden naar meer, is het tijd voor een nieuwe single uit Hot Chips achtste plaat die Freakout / Release zal heten. Deze nieuwe single krijgt de naam “Eleanor”. Hot Chip is een Britse band, waarvan de naam van het bekendste bandlid Joe Goddard ongetwijfeld een belletje doet rinkelen. Al sinds het jaar 2000 zoekt de band zich een plaats in de indie-dance scene en dit met wisselend succes. Hier en daar scoorden ze een hitje dat menig dansvloer aan het bewegen kreeg. En ook met dit nieuwe nummer, zal Hot Chip losse schouders en instabiele knieën opwekken.

De nieuwe single “Eleanor” gaat over voortdurende tegenslagen, maar geen andere keuze hebben dan vooruit te gaan, voortdoen en jezelf niet van de wijs te laten brengen. Joe Goddard gaat tekeer met zijn synths zoals we het van hem gewend zijn en ook zanger Alexis Taylor zoekt nogmaals de randjes op van het net wel, net niet juist, zingen. Maar precies dat is nu wat de muziek van Hot Chip zo uniek maakt. Je omarmt het of je wil er je de oren door van je kop rukken. Wij behoren tot die eerste groep. Het nummer swingt heerlijk en het slagspel op de gevulde en minder gevulde flessen in het refrein, zoals Triggerfinger dat voordeed met hun versie van “I Follow Rivers”, is enorm aanstekelijk. Ons hoor je niet zeggen dat met “Eleanor”, Hot Chip de hitlijsten zal gaan aanvoeren, maar dat het een lekker nummer is om op te swingen in de broeierige zon met een strawberry daiquiri of dergelijke binnen handbereik, dat alvast zonder twijfel.

Wie in het najaar graag de heupen nog eens losgooit, gaat op 3 oktober best richting de Ancienne Belgique, want dan komen de mannen van Hot Chip er hun nieuwe plaat voorstellen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

12 posts

About author
Vrienden noemen me 'Boh'
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TESSEL - "Together"

Utrecht kennen we als een stad waar veel goede bands vandaan komen. TESSEL is zonder twijfel een van hen. De band deed…
AlbumsRecensies

Ruben Block - Looking To Glide (★★★½): Een energieke, grillige ontdekkingsreis

Dat Ruben Block ook buiten Triggerfinger een straffe muzikant pur sang is, maakte hij in het verleden al duidelijk. Niet enkel in…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Whitney - SPARK (★★★★): Vernieuwend en toch vertrouwd

De afgelopen weken stuurde Whitney reeds vijf nummers van hun toekomende album SPARK de wijde wereld in. We konden in die nummers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.