Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hot Chip – “Eleanor”

Nadat hun eerste voorproefje in de vorm van “Down” ons deed watertanden naar meer, is het tijd voor een nieuwe single uit Hot Chips achtste plaat die Freakout / Release zal heten. Deze nieuwe single krijgt de naam “Eleanor”. Hot Chip is een Britse band, waarvan de naam van het bekendste bandlid Joe Goddard ongetwijfeld een belletje doet rinkelen. Al sinds het jaar 2000 zoekt de band zich een plaats in de indie-dance scene en dit met wisselend succes. Hier en daar scoorden ze een hitje dat menig dansvloer aan het bewegen kreeg. En ook met dit nieuwe nummer, zal Hot Chip losse schouders en instabiele knieën opwekken.

De nieuwe single “Eleanor” gaat over voortdurende tegenslagen, maar geen andere keuze hebben dan vooruit te gaan, voortdoen en jezelf niet van de wijs te laten brengen. Joe Goddard gaat tekeer met zijn synths zoals we het van hem gewend zijn en ook zanger Alexis Taylor zoekt nogmaals de randjes op van het net wel, net niet juist, zingen. Maar precies dat is nu wat de muziek van Hot Chip zo uniek maakt. Je omarmt het of je wil er je de oren door van je kop rukken. Wij behoren tot die eerste groep. Het nummer swingt heerlijk en het slagspel op de gevulde en minder gevulde flessen in het refrein, zoals Triggerfinger dat voordeed met hun versie van “I Follow Rivers”, is enorm aanstekelijk. Ons hoor je niet zeggen dat met “Eleanor”, Hot Chip de hitlijsten zal gaan aanvoeren, maar dat het een lekker nummer is om op te swingen in de broeierige zon met een strawberry daiquiri of dergelijke binnen handbereik, dat alvast zonder twijfel.

Wie in het najaar graag de heupen nog eens losgooit, gaat op 3 oktober best richting de Ancienne Belgique, want dan komen de mannen van Hot Chip er hun nieuwe plaat voorstellen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

15 posts

About author
Vrienden noemen me 'Boh'
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SYML - "Chariot"

SYML vereerde ons land al meermaals met zijn aanwezigheid en stelde nimmer teleur. De laatste keer kwam hij naar Les Nuits in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Honey – “Up Against It”

Black Honey probeert al bijna tien jaar lang hun stempel te drukken op de indierockindustrie. Met een sound niet veel verschillend van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Young Marco - "What You Say?"

Voor de liefhebbers van elektronische, dansbare platen hoeft Young Marco waarschijnlijk geen inleiding meer te krijgen. De Amsterdamse dj is al meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.