Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hot Chip – “Down”

©CPU – Stijn Verbruggen

Hot Chip, een elektroband uit de gloriejaren van de indiepop, heeft een nieuw album aangekondigd. Op 19 augustus wordt Freakout / Release het achtste album van de Londense band (of het negende als je All Filler, No Killer! meerekent) uitgebracht. Als Britse tegenhanger van LCD Soundsystem had het vijftal snel een goede niche vast, die ze na hun doorbraaksingle “Boy From School” niet meer loslieten. Hun zoektocht naar consistentie culmineerde in One Life Stand uit 2010, maar eigenlijk zitten de hitjes overal verspreid. De nummers klinken na een uurtje allemaal hetzelfde, maar bepaal misschien beter zelf of dat per se een nadeel is. De stem van Alexis Taylor valt vreemd genoeg juist op in zijn zachtheid. Als achtergrondmuziek in een sfeervolle cocktailbar is Hot Chip bijvoorbeeld uitermate geschikt, maar ook op de dansvloer kan je ze soms horen.

Sinds het commerciële Melody of Love uit 2019, overlaadde de band ons met een waslijst van housemixen en een duet met Jarvis Cocker van Pulp (alsook drie remixen van dat duet). Het wordt tijd dat we nog eens origineel werk krijgen en met de openingstrack van de nieuwe plaat is het gelukkig van dat. “Down” klinkt dan wel retro, het is op een andere manier dan we verwacht hadden, met meer funk, soul en rock uit de jaren zeventig dan de synthpop van Pet Shop Boys en Depeche Mode. Inderdaad, de single begint met een sample van Universal Togetherness Band, die ontstond in 1978. Net als bij deze oldie werken de leden van Hot Chip goed samen om een rijke instrumentatie voort te brengen. Hoewel deze steeds vrolijk blijft, verraden de titels van “Down” en andere tracks een meer donkere lyriek dan we van Hot Chip gewoon zijn. Fijn om te merken dat de band zichzelf blijft en toch wat nieuwe elementen omarmt.

Op 3 oktober stelt Hot Chip hun album voor in de Ancienne Belgique.

Facebook / Twitter / Website

Tracklist van Freakout / Release

1. Down
2. Eleanor
3. Freakout/Release
4. Broken
5. Not Alone
6. Hard To Be Funky feat. Lou Hayter
7. Time
8.  Miss The Blues
9.  The Evil That Men Do feat. Cadence Weapon
10. Guilty
11. Out Of My Depth

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

131 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hot Chip - "Eleanor"

Nadat hun eerste voorproefje in de vorm van “Down” ons deed watertanden naar meer, is het tijd voor een nieuwe single uit…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2022 (Festivaldag 3): Helse hitte en nieuwe headliners

Met de zonnecrème in de ene hand en het flesje water in de andere, trotseerden de moedigste metalheads de duivelse warmte van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Clara Lissens - "I Am You"

Als multidisciplinaire artiest doet Clara Lissens meer dan allleen maar muziek uitbrengen. In haar universum combineert ze performance en geluidskunst. Ze maakt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.