Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me The Horizon – “sTraNgeRs”

© CPU - Nathan Dobbelaere

© CPU – Nathan Dobbelaere

Je kan zeggen wat je wil, maar Bring Me The Horizon is zonder meer de innovatiefste metalband van de laatste jaren. De Britten uit Sheffield maakten in hun begindagen nog loeiharde deathcore en kregen toen nog het verwijt naar hun hoofd geslingerd weinig bij te brengen aan het genre. De tijden zijn echter drastisch veranderd en de band oriënteerde zich met elke plaat iets meer naar een groter en nieuw publiek. Sinds hun vorige single “DiE4u” was Bring Me The Horizon vooral als gastartiest te horen op andermans nummer, maar met “sTraNgeRs” rukken ze nu zelf weer op naar de frontlinie.

Op de bombast en de grootsheid die hun meest recente nummers typeerden, is het lange tijd wachten, want “sTraNgeRs” begint redelijk rustig. Oli Sykes laat zich daarbij simpelweg begeleiden door een aantal simpele akkoorden op de elektrische gitaar. Pas bij het refrein komt de pit wat in het nummer, al duwt Bring Me The Horizon niet helemaal door op het gaspedaal. De strofes houden zich redelijk in en krijgen eigenlijk enkel door de krachtige stemperformances van de frontzanger wat punch. Echt spannend wordt het pas naar het einde toe als de band hun melodische metalkant naar krachtige sferen brengt en dat uitmondt in een laatste refrein. “sTraNgeRs” is een catchy comeback van Bring Me The Horizon waar de grootste troeven voor het einde bewaard bleven.

Bring Me The Horizon staat op zondag 21 augustus op Pukkelpop en op dinsdag 28 maart in de Lotto Arena.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1720 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice Longyu Gao - "Believe The Hype" (feat. Oli Sykes)

Geboren en getogen in Bengbu, China, verhuisde Alice Longyu Gao in 2012 naar de Verenigde Staten om haar droom als zangeres na…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.