Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maya Hawke – “Thérèse”

De Amerikaanse Maya Hawke kan je gerust een echt multitalent noemen, want naast haar verfijnde acteerprestaties in onder andere Stranger Things, laat ze ook op muzikaal vlak het beste van zichzelf zien. Getuige daarvan was haar gevarieerde debuut Blush uit 2020, waarop ze haar folkmuziek steeds in nieuwe gedaantes wist te toveren. Twee jaar na haar beloftevolle visitekaartje, kondigt ze nu haar nieuwe, tweede plaat MOSS aan die we op 23 september mogen verwachten. Eerste nieuwe single “Thérèse” doet ons al vol bewondering uitkijken naar meer.

Dat ze de folk de rug nog niet heeft toegedraaid, is vanaf seconde één duidelijk op de nieuwste single. We voelen ons meteen thuis in het knusse geluid van “Thérèse” met de warme gitaarakkoorden die zich als een voorzichtig bundeltje zonnestralen door een grijze regenwolk duwen. Hawke vond haar inspiratie in artistieke hoek, meer bepaald in het schilderij Thérèse Dreaming van Balthus in het New Yorkse Metropolitan Museum. Het nummer heeft zelf dan ook een aantal artistieke verrassingen. Hawke wisselt in het nummer bijvoorbeeld al eens onverwachts van ritme of melodie en creëert zo een kleine puzzel van verschillende elementen, die als geheel erg filmisch aanvoelt. De ruige gitaar verderop doet in de eerste seconden misschien even de wenkbrauw fronsen, maar zorgt tegelijk voor een aangename chaos in alle dromerige kalmte. Net zoals op haar debuutplaat, houdt ze ook hier de uitersten wonderlijk in balans. Maya Hawke heeft duidelijk haar eigen stem en visie gevonden, waarin alternatieve zijpaadjes nooit veraf zijn.

De tweede langspeler van Maya Hawke MOSS wordt verwacht op 23 september.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEYY - "Blush"

In 2020 stelden we Charlotte Meyntjens voor als Grote Beer Van Morgen, nadat ze met haar debuutsingle “Angelic Lies” heel wat indruk…
AlbumsRecensies

Maya Hawke – MOSS (★★½): Oprecht, maar zeemzoet

Maya Hawke is de dochter van Hollywood-royalty Uma Thurman en Ethan Hawke. Zo’n afkomst hebben creëert natuurlijk kansen, maar staat daarom nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maya Hawke – “Blue Hippo”

Voor actrice Maya Hawke – bekend van de Netflixserie Stranger Things – was het een buitenkansje om muzikante te worden. Als kind…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.