Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fancy Hagood – “Blue Dream Baby” (feat. Kacey Musgraves)

Lange tijd was er binnen de countryscene in Nashville, zo’n beetje de hoofdstad van het genre, weinig ruimte voor countrymuzikanten die tot de LHBTIQ+-gemeenschap behoren. Zij kregen een stuk minder steun en kansen dan anderen, hadden te maken met discriminatie en homofobie en moesten wegens hun achterstandspositie veel harder werken om enigszins aan de top te kunnen komen. Dit is de laatste jaren gelukkig wel iets verbeterd, zo ziet bijvoorbeeld de countrypopzanger Fancy Hagood, voorheen bekend als Who Is Fancy van het bescheiden hitje “Boys Like You” met Ariana Grande en Meghan Trainor. Voor deze positieve veranderingen dankt hij niemand minder dan Kacey Musgraves, die momenteel wel een beetje een van de grootste sterren van het genre is. Volgens Fancy is zij medeverantwoordelijk voor het creëren van meer ruimte voor queer artiesten in Nashville. Het is dus geen verrassing dat Kacey vandaag op International Pride Day te horen is op zijn nieuwste single, “Blue Dream Baby”!

Dat Hagood en Musgraves dus eigenlijk vooral country maken, zou een leek niet kunnen raden na “Blue Dream Baby”. Het nummer is namelijk pure pop en had niet misstaan als bonustrack op Kacey’s laatste album, star-crossed, dat toch meer pop dan country was. Dit betekent echter niet dat er wat mis is met het nummer, integendeel zelfs. De samenwerking tussen het tweetal is namelijk een heel catchy, zomers liedje die lichtelijk geïnspireerd is op de jaren zeventig met een deuntje dat in onze hoofden blijft hangen. Het nummer gaat over de roze wolkenfase aan het begin van een verliefdheid en Kacey’s dromerige stem is perfect om dit over te brengen. Van “Blue Dream Baby” krijgen wij helemaal zin om verliefd te worden deze zomer!

Fancy Hagood: Instagram / Facebook / Twitter
Kacey Musgraves: Instagram / Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

258 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rainbow Kitten Surprise - "Overtime" (feat. Kacey Musgraves)

Ondanks dat ze vaak, al dan niet in hun genre, echt wel leuke muziek maken, raken sommige bands nooit echt vanonder de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kacey Musgraves - Deeper Well (★★★★): Een kantelpunt voor songwriting

Gehuld in cowboylaarzen en met haar gitaar onder de arm stelde Kacey Musgraves in 2013 haar debuutplaat Same Trailer Different Park voor….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kacey Musgraves - "Too Good to be True"

Niet alleen Taylor Swift wist de stap van countrymuziek naar de popwereld te zetten, maar ook Kacey Musgraves wist moeiteloos beide werelden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.