Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Interrupters – “Jailbird”

© Jimmy Fontaine

The Interrupters scoorden met hun vorig album Fight the Good Fight goede punten. De leadsingle “She’s Kerosene” zorgde ervoor dat ze van kleine ska-punkband evolueerden naar een van de voornaamste bands van punkpowerhouse Epitaph Records, thuis van onder andere Bad Religion, Pennywise en Rancid. Dit resulteert nu ook met een grote Europese tour die hen langs de Lokerse Feesten brengt op maandag 8 augustus.

Zangeres Aimee Interrupter bezingt op deze “Jailbird” haar eigen demonen, waar ze al heel haar leven tegen vecht. Van depressie naar angstaanvallen tot insomnia. ‘Dit nummer gaat over hoe cycli zich kunnen herhalen. Gelukkig brengt het schreeuwen van deze teksten naar de top van mijn longen verlichting van de hel waar ik over zing’, zei ze erover. “Jailbird” is een typisch Interrupters-nummer dat alle kenmerkende ingrediënten bevat, inclusief stuwende gitaar en gepassioneerde zang, met dank aan Aimee Interrupter. De palm muted gitaar in combinatie met een strakke drum openen de debatten, waarna de zang invalt. Niet veel later mag bassist Justin Bivona samen met een zomers orgeltje het geheel compleet maken. Lang hoeven we niet te wachten op het refrein, dat heel krachtig klinkt en uitnodigt om mee te brullen.

Na de zeer toegankelijke eerste single “In the Mirror” en het punkrock-anthem “Anything Was Better” krijgen we nu met “Jailbird” een derde single uit het aankomende album In the Wild en ook deze ontgoochelt allerminst. Het doet ons verlangen naar het nieuwe album, alweer hun vierde telg. Een paar dagen voor hun passage in Lokeren verschijnt datzelfde album en we hopen alvast deze “Jailbird” luidkeels mee te brullen op de Grote Kaai.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Dillinger Escape Plan, Nova Twins en meer naar Lokerse Feesten

Terwijl de Lokerse Feesten langzaam haar tiendaagse programma begon te vullen met iconische en veelbelovende artiesten uit diverse genres, bleef het opvallend…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Chris Isaak, Richard Hawley en Richard Ashcroft naar de Lokerse Feesten!

Het regent deze week aankondigingen bij de Lokerse Feesten en dat is ook vandaag niet anders. Voor woensdag 7 augustus bevestigde het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Prodigy, Nas en De La Soul voor Lokerse Feesten!

Ook vandaag een doosje met nieuwe namen voor de festivalzomer van 2024! Dit keer is Lokerse Feesten opnieuw aan de beurt, en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.