Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Interrupters – “Jailbird”

© Jimmy Fontaine

The Interrupters scoorden met hun vorig album Fight the Good Fight goede punten. De leadsingle “She’s Kerosene” zorgde ervoor dat ze van kleine ska-punkband evolueerden naar een van de voornaamste bands van punkpowerhouse Epitaph Records, thuis van onder andere Bad Religion, Pennywise en Rancid. Dit resulteert nu ook met een grote Europese tour die hen langs de Lokerse Feesten brengt op maandag 8 augustus.

Zangeres Aimee Interrupter bezingt op deze “Jailbird” haar eigen demonen, waar ze al heel haar leven tegen vecht. Van depressie naar angstaanvallen tot insomnia. ‘Dit nummer gaat over hoe cycli zich kunnen herhalen. Gelukkig brengt het schreeuwen van deze teksten naar de top van mijn longen verlichting van de hel waar ik over zing’, zei ze erover. “Jailbird” is een typisch Interrupters-nummer dat alle kenmerkende ingrediënten bevat, inclusief stuwende gitaar en gepassioneerde zang, met dank aan Aimee Interrupter. De palm muted gitaar in combinatie met een strakke drum openen de debatten, waarna de zang invalt. Niet veel later mag bassist Justin Bivona samen met een zomers orgeltje het geheel compleet maken. Lang hoeven we niet te wachten op het refrein, dat heel krachtig klinkt en uitnodigt om mee te brullen.

Na de zeer toegankelijke eerste single “In the Mirror” en het punkrock-anthem “Anything Was Better” krijgen we nu met “Jailbird” een derde single uit het aankomende album In the Wild en ook deze ontgoochelt allerminst. Het doet ons verlangen naar het nieuwe album, alweer hun vierde telg. Een paar dagen voor hun passage in Lokeren verschijnt datzelfde album en we hopen alvast deze “Jailbird” luidkeels mee te brullen op de Grote Kaai.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 7): Belgisch vakmanschap van internationaal niveau

Op de Lokerse Feesten werd donderdagavond gereserveerd voor een resem vaste waarden en muzikale nieuwkomers in de Belgische muziekindustrie die ons allemaal…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 5): Het vuur aan de schenen

We zitten ondertussen al in de helft van de Lokerse Feesten, maar de paardenworsten zijn bijlange nog niet op. De temperaturen gaan…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 4): Punk is bijlange niet dood

Naar goede gewoonte organiseren de Lokerse Feesten, daags na de metaldag, ook een punkrockdag voor de jongere en minder jonge fans van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.