Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Interrupters – “In The Mirror”

© Jimmy Fontaine

Enkele jaren geleden verkondigde Kevin Lyman, organisator van de legendarische Vans Warped Tour, het al aan iedereen die het wou horen; The Interrupters zijn de toekomst van de SoCal punkmuziek. De band werkte gestaag aan zijn opmars en Fight The Good Fight uit 2018 was niks minder dan een schot in de bullseye. “She’s Kerosene” en in iets mindere mate “Gave You Everything” bezorgde hen de nodige airplay op de radio. Het plaatste de skaband definitief op de kaart en ze ontgroeiden het lokale circuit.

Flash forward vier jaar later. Eindelijk komen ze op de proppen met het nieuws dat op 5 augustus album nummer vier In The Wild verschijnt. De zogenaamde vijfde Interrupter Tim Armstrong, zanger van Rancid en Grammy Award winnaar, neemt wederom de productie voor zijn rekening. Vanaf de eerste seconde voelt “In The Mirror” vertrouwd aan. De drumroffel van Jesse Bivona wordt direct gevolgd door het typische skageluid van broer Kevin Bivona. Tegelijkertijd voorziet Aimee ‘Interrupter’ Allen de song van de nodige vocalen. Allen klinkt nog meer als een mix tussen Gwen Stefani en P!nk. Ze heeft de zachtheid van Stefani en de ruwheid van P!nk in haar stem. De grootste aanpassing is misschien wel dat deze single enkele beats per minuut trager is dan hun oudere werk waardoor gehoopt wordt een breder publiek te bereiken en de doorbraak definitief te bewerkstelligen. Dat het refrein een oorwurm van jewelste is zal daar zeker aan bijdragen.

In The Wild verschijnt op 5 augustus via Hellcat Records, het baby broertje van Epitaph Records. We mogen 14 nummers verwachten en naast Armstrong zullen er nog samenwerkingen met Rhoda Dakar, zangeres van de voormalige vrouwenskaband The Bodysnatchers en Alex Désert & Greg Lee van skaband Hepcat zijn. Maar voorlopig verwarmen we ons graag aan deze zomerse klanken van deze single.

Instagram / Facebook / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grade 2 - "Doing Time"

We krijgen met de Britse Grade 2 een echte punkband voorgeschoteld die geschoold is volgens het oude recept. Door het bijna mythische…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 4): Punk is bijlange niet dood

Naar goede gewoonte organiseren de Lokerse Feesten, daags na de metaldag, ook een punkrockdag voor de jongere en minder jonge fans van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Interrupters - In The Wild (★★★½): Al rockend en skankend de wereld veroveren

Wat begon als de begeleidingsband van Tim ‘Timebomb’ Armstrong, oprichter van Rancid, veranderde in 2009 volledig toen de Bivona broers Aimee Allen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.