Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Interrupters – “Anything Was Better”

© Jimmy Fontaine

Het gaat snel voor The Interrupters. Na enkele tours als support van Dropkick Murphys en Green Day, komt de band deze zomer voor de eerste keer als headliner naar Europa. In België mogen we hen begroeten op de punkdag van de Lokerse Feesten op maandag 8 augustus, samen met Bad Religion en Flogging Molly. Het viertal heeft echter hard gewerkt aan zijn weg en dat begint eindelijk zijn vruchten af te werpen. Vorige maand lanceerde het eerste single “In The Mirror“. De familie Bivona en Aimee Interrupter lieten een meer volwassen geluid horen dat een breder publiek aanspreekt. De link naar Gwen Stefani en No Doubt werd snel gemaakt, niet geheel onterecht.

Met “Anything Was Better” keert The Interrupters terug naar de typische sound die we van de band gewoon zijn. De intro laat ons zangeres Aimee horen, die zingt over een baslijntje. De gitaren vallen in en nog iets later valt ook drummer Jesse Bivona in. De ruwe zang en toegankelijke instrumentatie zorgen ervoor dat we ons snel vertrouwd voelen. Het refrein is simpel, heel meezingbaar en tevens voorzien van de nodige tweestemmige zangpartijen, waardoor het allemaal heel gepolijst binnenkomt. The Interrupters klinkt nog steeds zoals we de band kennen, maar je voelt dat er aan alle details meer aandacht werd geschonken.

De verwachtingen liggen dus vrij hoog voor de aankomende Europese tour, als ook voor het vierde album In The Wild dat uitkomt via Epitaph op 5 augustus, net op tijd voor hun show op De Lokerse Feesten. Het zou zowaar het belangrijkste album van hun carrière kunnen zijn en net daarom kozen ze ervoor om het volledig zelf te producen. Of dit een slimme zet is, zal de toekomst uitwijzen. Wij staan alvast op de eerste rij in Lokeren.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 2): Het kot was te klein

Op de tweede dag van Rock Werchter 2023 waren de weergoden het publiek goedgezind. Geen regen tijdens de avond, maar wel een…
InstagramLiveRecensies

Jera on Air 2023 (Festivaldag 2): Moshen in de modder

Jera on Air hoopte tijdens de tweede festivaldag, na het debacle van gisteren, op een herkansing. Ditmaal scoorde het maar net een…
Features

Voorbeschouwing Jera on Air 2023

Jera on Air staat weer bijna voor de deur. Over net iets meer dan een week gaat het festival van de lage…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.