Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Interrupters – “Anything Was Better”

© Jimmy Fontaine

Het gaat snel voor The Interrupters. Na enkele tours als support van Dropkick Murphys en Green Day, komt de band deze zomer voor de eerste keer als headliner naar Europa. In België mogen we hen begroeten op de punkdag van de Lokerse Feesten op maandag 8 augustus, samen met Bad Religion en Flogging Molly. Het viertal heeft echter hard gewerkt aan zijn weg en dat begint eindelijk zijn vruchten af te werpen. Vorige maand lanceerde het eerste single “In The Mirror“. De familie Bivona en Aimee Interrupter lieten een meer volwassen geluid horen dat een breder publiek aanspreekt. De link naar Gwen Stefani en No Doubt werd snel gemaakt, niet geheel onterecht.

Met “Anything Was Better” keert The Interrupters terug naar de typische sound die we van de band gewoon zijn. De intro laat ons zangeres Aimee horen, die zingt over een baslijntje. De gitaren vallen in en nog iets later valt ook drummer Jesse Bivona in. De ruwe zang en toegankelijke instrumentatie zorgen ervoor dat we ons snel vertrouwd voelen. Het refrein is simpel, heel meezingbaar en tevens voorzien van de nodige tweestemmige zangpartijen, waardoor het allemaal heel gepolijst binnenkomt. The Interrupters klinkt nog steeds zoals we de band kennen, maar je voelt dat er aan alle details meer aandacht werd geschonken.

De verwachtingen liggen dus vrij hoog voor de aankomende Europese tour, als ook voor het vierde album In The Wild dat uitkomt via Epitaph op 5 augustus, net op tijd voor hun show op De Lokerse Feesten. Het zou zowaar het belangrijkste album van hun carrière kunnen zijn en net daarom kozen ze ervoor om het volledig zelf te producen. Of dit een slimme zet is, zal de toekomst uitwijzen. Wij staan alvast op de eerste rij in Lokeren.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 4): Punk is bijlange niet dood

Naar goede gewoonte organiseren de Lokerse Feesten, daags na de metaldag, ook een punkrockdag voor de jongere en minder jonge fans van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Interrupters - In The Wild (★★★½): Al rockend en skankend de wereld veroveren

Wat begon als de begeleidingsband van Tim ‘Timebomb’ Armstrong, oprichter van Rancid, veranderde in 2009 volledig toen de Bivona broers Aimee Allen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beach Rats - Rat Beat (★★★): Een enkel ticketje naar de jaren tachtig

Asbury Park, New Jersey, is lange tijd een aanloophaven geweest voor menig ontevreden muzikant, van Springsteen in The Stone Pony tot talloze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.