InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle BLUAI – “Lady”

Enkele weken geleden maakte VI.BE de selectie bands bekend die mag strijden voor de titel van Sound Track 2021. Daar zaten veel bekende bands tussen en een van de interessantste namen om in de gaten te houden, is BLUAI. Het is niet zo dat we iemand willen voortrekken, maar het muzikale project van Catherine Smet heeft ons toch wel even doen opkijken. Zo laat ze zich omringen door Ilayda Cicek (ILA), Caitlin Talbut (Blond) en Mo Govaerts, en stond ze afgelopen zomer al op Moods Brugge en Absolutely Free Festival én speelt ze dit weekend in het voorprogramma van Mauro Pawlowski. Als je dan in je achterhoofd houdt dat BLUAI nog geen enkel officieel nummer heeft uitgebracht, mogen we dat op z’n minst indrukwekkend noemen. We zijn dan ook vereerd dat we debuutsingle “Lady” in première mogen laten gaan!

De eerste creatie van BLUAI is er eentje die op een dromerige nazomeravond alle wolkjes aan de hemel oranjeroze doet kleuren. Met een herkenbaar pianoriedeltje, een zwoele baslijn en wat laidback gitaartjes komt de track rustig op gang. Catherine zelf pakt je daarna in met haar zeemzoete stem en vertelt over hoe moeilijk het is om je te binden aan iemand waarvan je houdt. Het zijn de refreinen die ervoor zorgen dat ook wij in zwijm vallen voor de band, want het catchy melodietje plakt nog altijd ergens in onze gehoorkanalen. Geleidelijk aan bloeit “Lady” wat ruwer open, maar BLUAI verraadt nooit haar zachtaardigheid. De perfecte track om op weg te dromen dus, waardoor we met deze band opnieuw een frisse, veelbelovende naam hebben in ons muzikale landschap.

BLUAI heeft de komende weken heel wat concerten op de planning staan. Waar je de band precies aan het werk kan zien, ontdek je hier.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1012 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 09/10 @ De Club (Mechelen)

De tweede van vier Antwerpse Sound Track-selectierondes vond plaats in Mechelen. In het leuke zaaltje ‘De Club’ rond de ringweg kregen zes…
Features

Voorbeschouwing Sound Track 2021 – Selectierondes 09/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. Deze wedstrijd werd namelijk op touw gezet…
LiveRecensies

Barno Koevoet & The Duijmschpijkers + Bluai @ Theater Aan Zee: Op rand van doorbreken

Liefhebber van verfrissende, nieuwe bands ontdekken op unieke en sfeervolle locaties? Tijdens de zomer ben je nergens beter af dan in Oostende….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.