Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Megadeth – “We’ll Be Back”

© CPU – Chris Stessens

Eindelijk, Megadeth is terug. Vorige vrijdag viel onze mond nog open toen we zagen hoeveel goesting Dave Mustaine nog had om het beste van zichzelf te geven op Graspop. De thrashmetalpionier begon zijn carrière bij Metallica en probeerde daarna jarenlang zijn rivalen te overtreffen. Na twaalf Grammynominaties mocht hij in 2016 voor Dystopia eindelijk het gouden grammofoonspelertje in ontvangst nemen. De zestigjarige frontman uit Arizona kon daarna echter lang niets uitbrengen wegens de behandeling van zijn keelkanker en logistieke vertragingen. Daar legt hij nu laconiek de vinger op met “We’ll Be Back”, het snelste metalnummer van een gevestigde waarde sinds lang. Het is de eerste single van zijn zestiende plaat, The Sick, The Dying… And The Dead!, die op 2 september uitkomt. Aan de albumhoes te zien, werpt het opnieuw een cynische blik op de actuele ziektes en oorlogen. Samen met Chris Rakestraw producete de band de veertien tracks zelf in de persoonlijke studio van Mustaine in Nashville. Het brutale nummer houdt mooi het midden tussen thrash metal uit de goeie oude tijd, het recente werk van Dave en de technische vernieuwing van medegitarist Kiko Loureiro. Voor de extra zware bas viel Steve DiGiorgio in, bekend van Sadus, Death en Testament.

De eerste riff lijkt goed op de intro van het minder bekende nummer “502” uit 1988, hoewel we er de grote hit “Holy Wars… The Punishment Due” er ook wel in herkennen. De Belgische Dirk Verbeuren slaat helemaal door en houdt met precisie het hoogst mogelijke tempo bij. De melodie van de strofe lijkt goed op die van “Black Friday” uit 1986. Het refrein is matiger en dient volgens ons vooral als afwisseling om de hevigheid van elders in de verf te zetten. Dat is typisch voor de manier waarop Mustaine zijn songs de laatste vijftien jaar schrijft. De Braziliaan Loureiro heeft meerdere verschroeiende solo’s voor ons klaar en ook Dave slaat een tiental seconden aan het shredden. De brug na het tweede refrein is even primordiaal als die op “Headcrusher” uit 2009. Hiermee nummer slaat helemaal om in een de zware outro vol duistere gitaaraanslagen. Het lijkt wat op Gojira, waarmee het ook meteen bewezen is dat Megadeth hedendaagse trends kan bijhouden. De teksten en vocals zijn niet zo bijzonder en dienen vooral als kader bij de muziek. Net als bij recente nummers zoals bijvoorbeeld “Lying in State“, is de video geregisseerd door Leo Liberti in Brazilië. “We’ll Be Back” is het eerste deel van een nieuwe cinematografische trilogie over een soldaat. Niet slecht, voor een zestigjarige!

Website / Facebook / Instagram / Twitter

Tracklist:
1. The Sick, The Dying… And The Dead!
2. Life In Hell
3. Night Stalkers (feat. Ice-T)
4. Dogs Of Chernobyl
5. Sacrifice
6. Junkie
7. Psychopathy
8. Killing Time
9. Solider On!
10. Celebutante
11. Mission To Mars
12. We’ll Be Back
13. Police Truck
14. This Planets On Fire (feat. Sammy Hagar van Van Halen)

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

174 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2024 (Festivaldag 1): Buitje voor de sfeer

Duizenden metalheads trotseerden weer en wind om überhaupt in Dessel te geraken. Van paniek of andere onenigheden was nauwelijks iets te merken….
AlbumsRecensies

Morbid Saint - Swallowed by Hell (★★): Hereniging bezoedelt nalatenschap

Aan het einde van de jaren tachtig stuitte het destijds razend populaire thrashmetalgenre op zijn natuurlijke limieten. Bands zoals Megadeth en Metallica,…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2023 (Festivaldag 3): Megametal

De regen- en windbuien waren wederom een gigantische plaaggeest voor de Belgische festivals en openluchtconcerten. Wie om halfvier aan de Main Stage…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.