Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Djo – “Keep Your Head Up”

Djo is het soloproject van Joe Keery, wiens neopsychedelia geen voorkeur kent wat betreft instrumenten. Wie scheel kijkt bij het lezen van deze woorden, is misschien beter bekend met Steve Harringston uit Stranger Things. De acteur uit Massachusetts blijkt na zijn dagjob plezier te vinden in het schrijven, zingen, gitaar-, bas- en sythspelen, drummen, opnemen en mixen van zijn eigen muziek. Hij vond zichzelf te goed voor Post Animal en loste daarna desalniettemin de hoge verwachtingen in. Het debuutalbum van deze Amerikaan verscheen immers nog geen jaar geleden – onder de ironische titel Twenty Twenty – en viel bij ons alvast goed in de smaak.

Zijn elektronische stijl zet hij op “Keep Your Head Up” verder, maar met nog vettigere synths en onthutsendere grooves. Als een gemuteerde mengeling van een funky Beck en Daft Punk wemelt deze losse single zich door het geluidsspectrum. Een weergaloze saxofoonsolo zorgt halfweg voor een extasemoment, dat Djo ons treiterig weet te ontrukken door de begeleiding even stil te leggen. Wanneer de instrumentatie zich herneemt, komt het allemaal wat op een hoopje, zodat het lijkt alsof het nummer geen einde kent. Misschien is de bombastische overproductie de schuldige, want het extreem aanstekelijke nummer eindigt wat in mineur. Niet getreurd, de ongeremde positiviteit van deze song maakt dat allemaal goed! Zelfs een kitschy Prince, wiens geest weerklinkt in de falsetto en enkele mini gitaarsolootjes, valt te waarderen, dus enig later werk van Djo zal ook wel meevallen.

Facebook / Website

Volg ons op Spotify voor nog meer nieuwe muziek.

84 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Prince – Welcome 2 America (★★★): Prince zal altijd leven

Waar was jij toen je hoorde dat Prince gestorven was? Wij zaten te eten aan tafel – aardappelen met worst, zelfs dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Prince - "Hot Summer"

Het was warm de afgelopen dagen, zelfs in de doodskist van Prince, en nu brengt hij een lied uit over de zonnige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Prince - "Born 2 Die"

Het is ondertussen iets langer dan vijf jaar geleden sinds Prince het rijk der levenden verliet. Een gigantische creatieve aderlating voor de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.