Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Djo – “Keep Your Head Up”

Djo is het soloproject van Joe Keery, wiens neopsychedelia geen voorkeur kent wat betreft instrumenten. Wie scheel kijkt bij het lezen van deze woorden, is misschien beter bekend met Steve Harringston uit Stranger Things. De acteur uit Massachusetts blijkt na zijn dagjob plezier te vinden in het schrijven, zingen, gitaar-, bas- en sythspelen, drummen, opnemen en mixen van zijn eigen muziek. Hij vond zichzelf te goed voor Post Animal en loste daarna desalniettemin de hoge verwachtingen in. Het debuutalbum van deze Amerikaan verscheen immers nog geen jaar geleden – onder de ironische titel Twenty Twenty – en viel bij ons alvast goed in de smaak.

Zijn elektronische stijl zet hij op “Keep Your Head Up” verder, maar met nog vettigere synths en onthutsendere grooves. Als een gemuteerde mengeling van een funky Beck en Daft Punk wemelt deze losse single zich door het geluidsspectrum. Een weergaloze saxofoonsolo zorgt halfweg voor een extasemoment, dat Djo ons treiterig weet te ontrukken door de begeleiding even stil te leggen. Wanneer de instrumentatie zich herneemt, komt het allemaal wat op een hoopje, zodat het lijkt alsof het nummer geen einde kent. Misschien is de bombastische overproductie de schuldige, want het extreem aanstekelijke nummer eindigt wat in mineur. Niet getreurd, de ongeremde positiviteit van deze song maakt dat allemaal goed! Zelfs een kitschy Prince, wiens geest weerklinkt in de falsetto en enkele mini gitaarsolootjes, valt te waarderen, dus enig later werk van Djo zal ook wel meevallen.

Facebook / Website

Volg ons op Spotify voor nog meer nieuwe muziek.

58 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single NNAMDÏ & Post Animal - "Full Fangs"

Op sommige artiesten kan je onmogelijk een label of genre plakken, en een van de beste voorbeelden hiervan is de dertigjarige multi-instrumentalist,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cory Wong – “Massive” (feat. Joe Satriani)

Er bestaan heel wat GIFs voor “mind blown” en daar had ook onze kop kunnen bijhoren als je hem had gefilmd op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.