Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SBTRKT – “BODMIN MOOR”

© Nick Walker

Zes jaar lang hebben we het moeten stellen zonder nieuw werk van SBTRKT, een eeuwigheid in muziekland. Gelukkig komt er vandaag een einde aan deze droogte. De Brit die bekend staat om het dragen van traditionele Afrikaanse maskers tijdens zijn optredens, schoot een tiental jaar geleden als een komeet de lucht in met zijn titelloze debuutalbum, waarop hij samenwerkte met onder andere Sampha, Jessie Ware en Little Dragon. De jaren daarop verschenen nog Wonder Where We Land en SAVE YOURSELF, waarna het stil werd rond de producer. Aangezien hij liever de muziek voor zichzelf laat spreken dan zelf uitleg te geven, wist niemand waar hij zich mee bezig hield. Een week geleden kwam er opeens weer wat leven op zijn sociale media, met verwijzingen naar ’the Beast of Bodmin Moor’, een Britse folklore.

De titel “BODMIN MOOR” verwijst dus naar het heideveld in Cornwall, waar dat beest meestal gezien werd. Het nummer start met onheilspellende bewerkte vocals, die het donker sfeertje meteen zetten. Met de diepe bassen en zware, knallende kicks krijgen we weer de heerlijke post-dubstep die we van SBTRKT gewoon zijn. Even lijkt het nummer wat op te klaren wanneer er halverwege een dromerige synthesizer naar de voorgrond komt, al neemt de grimmige sfeer snel weer over wanneer de bassen invallen. Met een dikke vijf en een halve minuut zet SBTRKT zichzelf meteen weer op de kaart en lijkt het alsof hij nooit is weggeweest.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe drop namen van Paradise City met SBTRKT, Pegassi en Lefto Early Bird!

Een eclectische, ontspannen beleving, een brede, elektronische programmering en duurzaamheid als speerpunt: zo zet Paradise City zich al jarenlang in de festivalmarkt….
LiveRecensies

Little Dragon @ Botanique (Orangerie): Betoverende clubavond

Niet enkel lekkernijen als köttbullar of gravad lax, of de IKEA-plannetjeskwelling waaien over van bij de Zweden; geregeld bereikt ook hun steengoede…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SBTRKT & Teezo Touchdown - "Waiting"

De Londense Aaron Jerome bracht al langer muziek uit onder zijn eigen naam, maar verscheen begin jaren 2010 op het toneel als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.