Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SBTRKT – “BODMIN MOOR”

© Nick Walker

Zes jaar lang hebben we het moeten stellen zonder nieuw werk van SBTRKT, een eeuwigheid in muziekland. Gelukkig komt er vandaag een einde aan deze droogte. De Brit die bekend staat om het dragen van traditionele Afrikaanse maskers tijdens zijn optredens, schoot een tiental jaar geleden als een komeet de lucht in met zijn titelloze debuutalbum, waarop hij samenwerkte met onder andere Sampha, Jessie Ware en Little Dragon. De jaren daarop verschenen nog Wonder Where We Land en SAVE YOURSELF, waarna het stil werd rond de producer. Aangezien hij liever de muziek voor zichzelf laat spreken dan zelf uitleg te geven, wist niemand waar hij zich mee bezig hield. Een week geleden kwam er opeens weer wat leven op zijn sociale media, met verwijzingen naar ‘the Beast of Bodmin Moor’, een Britse folklore.

De titel “BODMIN MOOR” verwijst dus naar het heideveld in Cornwall, waar dat beest meestal gezien werd. Het nummer start met onheilspellende bewerkte vocals, die het donker sfeertje meteen zetten. Met de diepe bassen en zware, knallende kicks krijgen we weer de heerlijke post-dubstep die we van SBTRKT gewoon zijn. Even lijkt het nummer wat op te klaren wanneer er halverwege een dromerige synthesizer naar de voorgrond komt, al neemt de grimmige sfeer snel weer over wanneer de bassen invallen. Met een dikke vijf en een halve minuut zet SBTRKT zichzelf meteen weer op de kaart en lijkt het alsof hij nooit is weggeweest.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SBTRKT - "FORWARD" (feat. LEILAH)

Aaron Jerome is een teruggetrokken, invloedrijke figuur in de Britse muziek en de Londense sonische goeroe liet in juni dit jaar weer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hamond - "Angels"

De jonge multi-instrumentalist Hamond bracht in 2020 zijn debuut-ep Source Material uit, waarmee hij fans van o.a. James Blake, Mount Kimbie en SBTRKT…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Stephen

Stephen is onze favoriete nieuwe zanger/producer en songwriter. Alles wat hij doet verandert in goud. Zo maakte hij “Hello” van Adele duizend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.