Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SBTRKT & Teezo Touchdown – “Waiting”

© Nick Walker

De Londense Aaron Jerome bracht al langer muziek uit onder zijn eigen naam, maar verscheen begin jaren 2010 op het toneel als SBTRKT. Onder die naam probeert hij zo anoniem mogelijk muziek de wereld in te sturen, omdat hij het naar eigen zeggen belangrijk vindt om de muziek voor zich te laten spreken. Het muzikale brein achter het traditioneel Afrikaanse masker werkte al samen met Jessie Ware en Sampha, bracht al twee albums uit en komt binnenkort, na liefst zeven jaar, met een nieuwe langspeler. The Rat Road zal de tegenstelling tussen vastberadenheid en hopeloosheid uitspelen en ook het nieuwe nummer “Waiting” op de tracklist hebben staan.

Voor die song riep de Britse producer de hulp in van de Texaanse rapper-zanger Teezo Touchdown. Jerome contacteerde de Amerikaan na zijn “I’m Just A Fan” gehoord te hebben en die wilde meteen samenwerken. Een week later zaten de heren in de studio en nadat SBTRKT alles zelf inspeelde, opnam, producete en mixte, kwamen ze naar buiten met een nummer over iemand die zich in de steek gelaten voelt. “Waiting” leunt dus eerder naar de hopeloosheidskant van het aankomende album, met tekst als ‘The times I asked for help and you said “no” / The times I said I was broke you said “so”‘. Naar SBTRKT-normen horen we een chille track waarin Touchdowns vermakelijke stem er – vooral in de eerste strofe – goed door komt. De zweverige beats dienen dan ook eerder als ondersteuning van diens vocals. Met wat futuristische bliepjes legt de producer het nummer neer en zo hebben we na afloop toch een een-oor-in-ander-oor-uitgevoel.

The Rat Road van SBTRKT komt uit op 5 mei.

SBTRKT: Facebook / Instagram
Teezo Touchdown: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe drop namen van Paradise City met SBTRKT, Pegassi en Lefto Early Bird!

Een eclectische, ontspannen beleving, een brede, elektronische programmering en duurzaamheid als speerpunt: zo zet Paradise City zich al jarenlang in de festivalmarkt….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

20 keer nieuw voor Rock Werchter 2024: Janelle Monáe, Slowdive, Froukje en meer

Het was alweer een tijdje geleden dat Rock Werchter een hoop namen aankondigde voor hun komende editie aanstaande zomer. Terwijl de sneeuw…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.