Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SBTRKT & Teezo Touchdown – “Waiting”

© Nick Walker

De Londense Aaron Jerome bracht al langer muziek uit onder zijn eigen naam, maar verscheen begin jaren 2010 op het toneel als SBTRKT. Onder die naam probeert hij zo anoniem mogelijk muziek de wereld in te sturen, omdat hij het naar eigen zeggen belangrijk vindt om de muziek voor zich te laten spreken. Het muzikale brein achter het traditioneel Afrikaanse masker werkte al samen met Jessie Ware en Sampha, bracht al twee albums uit en komt binnenkort, na liefst zeven jaar, met een nieuwe langspeler. The Rat Road zal de tegenstelling tussen vastberadenheid en hopeloosheid uitspelen en ook het nieuwe nummer “Waiting” op de tracklist hebben staan.

Voor die song riep de Britse producer de hulp in van de Texaanse rapper-zanger Teezo Touchdown. Jerome contacteerde de Amerikaan na zijn “I’m Just A Fan” gehoord te hebben en die wilde meteen samenwerken. Een week later zaten de heren in de studio en nadat SBTRKT alles zelf inspeelde, opnam, producete en mixte, kwamen ze naar buiten met een nummer over iemand die zich in de steek gelaten voelt. “Waiting” leunt dus eerder naar de hopeloosheidskant van het aankomende album, met tekst als ‘The times I asked for help and you said “no” / The times I said I was broke you said “so”‘. Naar SBTRKT-normen horen we een chille track waarin Touchdowns vermakelijke stem er – vooral in de eerste strofe – goed door komt. De zweverige beats dienen dan ook eerder als ondersteuning van diens vocals. Met wat futuristische bliepjes legt de producer het nummer neer en zo hebben we na afloop toch een een-oor-in-ander-oor-uitgevoel.

The Rat Road van SBTRKT komt uit op 5 mei.

SBTRKT: Facebook / Instagram
Teezo Touchdown: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jessie Ware - That! Feels Good! (★★★★): Studio 54 en de discomythe

Jessie Ware was voor velen na drie albums al afgeschreven als de balladezangeres die haar vast plekje op de Knuffelrock-cd’s verdiend heeft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jessie Ware - "Begin Again"

Over twee weken is het nieuwe album van de Britse Jessie Ware te beluisteren. Fans kijken ongetwijfeld opnieuw uit naar een kwaliteitsvolle…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult verder aan met 2manydjs, Tom Odell, Jessie Ware en meer!

Woensdag elf uur; dat betekent de laatste tijd telkens weer: een verse lading Pukkelpopnamen. En ook deze week dropt de organisatie een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.