Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pomme – “Nelly”

© CPU – Fleur De Backer

In niet-Franssprekende gebieden is Claire Pommet tot op de dag van vandaag nog steeds een nobele onbekende. Aan de andere kant van de taalgrens maakt ze daarentegen al jaren lang furore met haar muzikale project Pomme. Zo speelt ze in Frankrijk bijvoorbeeld op de grootste festivals en kan ze ook in Wallonië rekenen op een gigantische populariteit. Ons hartje viel een tijd geleden al in zwijm voor de jonge Française en dus waren we maar al te blij toen ze afgelopen week de release van haar derde langspeler aankondigde. Consolation verschijnt deze zomer nog en vorige week kregen we nog maar een voorsmaakje in de vorm van “tombeau“. Nu is daar met “Nelly” al een even mooie opvolger.

Waar “tombeau” nog uitblonk in zijn aandoenlijke schattigheid, gaat het er op “Nelly” vooral heel mooi aan toe. Met ongeveer drie en een halve minuut op de klok maakt Pomme er dus weer een sport van om je helemaal te betoveren. Ze doet dat aan de hand van magisch klinkende synths, maar vooral met haar zeemzoete stemgeluid. Voorzichtig bloeit de track dan open in een soort sprookjesachtig geheel, waarin er alsmaar meer instrumentatie aan te pas komt. Als je dan nog eens in de smiezen krijgt dat het nummer tekstueel overloopt van liefde met lyrics zoals ‘Je t’aime après la guerre / Si c’est trop, si c’est trop / Je t’aimе après l’enfer,’ heeft Pomme je eigenlijk al helemaal ingepakt. Consolation belooft dus nu al een gigantisch schattige plaat te worden!

Consolation verschijnt op 26 augustus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1627 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pomme - "un million"

Tot enkele maanden geleden, bij de release van haar derde langspeler Consolation, leken we tegen de grenzen van de populariteit van Claire…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Pomme - consolation (★★★½): Een appeltje onder de sterrenhemel

Een goeie artiestennaam; het is het begin van alle faam. Het moet kort zijn, krachtig, maar ook perfect weergeven voor wat je…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pomme - "tombeau"

Claire Pommet, leverancier van prachtige liedjes die het evenwicht zoeken tussen Franse chanson en folk, stond in september nog op het hoofdpodium…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.