Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cautious Clay – “Puffer”

Cautious Clay heeft al behoorlijk wat prestaties onder zijn naam staan. Van samenwerken met John Legend, gesampled worden door Taylor Swift en zelfs het schrijven voor series zoals 13 Reasons Why, hij heeft het allemaal mogen meemaken. De 28-jarige bleef tot heden vooral achter de schermen maar hij is eindelijk klaar om de wereld te veroveren door zelf op de voorgrond te treden. Zijn debuutalbum Deadpan Love bracht hij nog maar een jaar geleden uit, gevolgd door een deluxe editie in februari. Nu is hij er weer met een nieuw nummer “Puffer”. Het is de eerste van een reeks nieuwe singles op komst.

Met als artwork een kogelvis zou je bijna denken dat “Puffer” een ode is aan het opblaasbaar diertje, maar niets is minder waar. De Amerikaanse songwriter vond een metafoor om te verwijzen naar onze moderne wereld. Aan de hand van heerlijk zomers gitaarwerk en een rasperige stem vertelt hij het subtiel verhaal over hoe we ons allemaal gedragen als kogelvissen om zo minder kwetsbaar over te komen. Hij brengt een diep en persoonlijk nummer dat verrassend vrolijk en dansbaar overkomt. Met als hoofdboodschap dat we onze authenticiteit niet uit het oog mogen verliezen, laat het nummer zien dat hij in die authenticiteit gegroeid is. Het is een vernieuwend nummer dat eerder de indiekant opgaat, maar ons hoor je niet klagen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cautious Clay – “25/8”

Er zijn zo van die mensen met heerlijk rasperige stemmen, waar je een beetje verlegen van wordt. Wie ooit naar X Factor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cautious Clay – “Wildfire”

Cautious Clay, ook wel bekend als Joshua Karpeh, is een Amerikaanse singer-songwriter die in verschillende genres experimenteert, zoals hiphop, rhythm-and-blues en indiepop….
AlbumsRecensies

Benny Sings - Music (★★★): Zondagnamiddagmuziek

Onze sympathieke noorderbuur Tim van Berkenstijn, voor de meesten beter bekend als Benny Sings, zag zijn ster enkele jaren geleden pijlsnel de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.