Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ichiko Aoba – “Hello”

© CPU – Mathias Verschueren

Al spreken we geen Japans, toch laten we ons altijd raken door de muziek van Ichiko Aoba. Deze folkartieste laat zich inspireren door haar dromen en dit zorgt al meer dan tien jaar voor prachtige, haast meditatieve muziek. Vaak heeft ze daar enkel haar getrainde kopstem en fijn gitaarwerk voor nodig, al komen er ook wel eens dromerige soundscapes bovendrijven.

Niets van dit alles op “Hello”, de nieuwste single van Ichiko. We krijgen enkel de zangeres en haar piano te horen voor een heerlijk ingetogen, maar toch opgewekt nummer. Al snel wanen we ons in een zonovergoten grasveld, terwijl in de verte enkele schepen op het meer dobberen. Enkel Ichiko Aoba kan zo’n gedetailleerde droomtaferelen oproepen met haar muziek. Dat ze het hele nummer in een keer opnam, maakt het des te indrukwekkender.

“Hello” is het themalied van This is Amiko, een film die volgende maand in Japan uitkomt. Toch zien we hier in de videoclip geen materiaal daarvan, maar enkele banale momenten uit het leven van een jong Japans meisje.

Ichiko Aoba kondigde eerder deze maand een nieuwe tour aan in Europa, maar ons land slaat ze jammer genoeg over. Zij die er in november in Brussel niet bij waren, trokken dus toch aan het kortste eind!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Mickael Karkousse: 'Ik zie mezelf eerder als scenarist, dan songschrijver'

Kortrijk is een onvermijdelijke broeihaard van talent, waarbij Goose tot de absolute muzikale heersers horen van de stad en ver daarbuiten. Naast…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ichiko Aoba - "Space Orphans"

We kennen Ichiko Aoba voornamelijk van haar passages in de Botanique en onlangs nog in de AB voor het BRDCST festival. Met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baekhyun - "Hello"

Baekhyun debuteerde als lid van de Zuid-Koreaanse groep EXO, maar ondertussen is hij meer dan enkel dat. Hij acteert ook af en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.