Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ben Harper – “We Need To Talk About It”

© CPU – Ymke Dirikx

Een geboren muzikant, dat is Ben Harper, die op zijn twaalfde niet te verlegen was om al op een podium te staan. Ondertussen heeft hij maar liefst zestien studioalbums op zijn palmares staan waarmee hij bewees van alle markten thuis te zijn: folk, blues, hardrock, country, jazz of reggae, geen genre heeft nog geheimen voor hem. Het werk van deze muzikale duizendpoot wordt bovendien internationaal geprezen. Het verbaast dan ook niet dat er drie Grammy Awards, ‘s werelds belangrijkste muziekprijzen, in zijn vitrinekast staan te pronken. Met zijn nieuwste single “We Need To Talk About It”, dat de voorbode is van de nieuwe langspeler Bloodline Maintenance, breit hij een vervolg aan zijn muzikale sprookje.

“We Need To Talk About It” gaat daarentegen allesbehalve over een sprookje. In zijn nieuwste single heeft hij het over de wonden van de slavernij, en in het bijzonder de noodzaak erover te spreken. De release van het nummer valt dan ook niet toevallig dicht bij de Amerikaanse feestdag Juneteenth, die de bevrijding van de slaven in de Verenigde Staten herdenkt. Het beladen onderwerp vindt zijn weerklank in een sinister, weliswaar funky deuntje dat doorheen het lied nogal eentonig blijft. Omdat er op instrumentaal vlak minder gebeurt, komt de focus volledig op Harpers warme, standvastige stem te liggen, waarin de urgentie van de zaak sterk doorklinkt. Een achtergrondkoor zorgt voor extra gevoel en brengt karakter in het lied.

Hoewel “We Need To Talk About It” muzikaal gezien minder interessant is, brengt Harper een nummer met een sterke en spoedeisende boodschap. Bloodline Maintenance verschijnt 22 juli. Daarvoor, op 9 juli, staat hij nog op het Cactus Festival in Brugge.

Facebook / Instagram / Website 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ben Harper – Bloodline Maintenance (★★½): Eenvoud heerst

De zomer is ondertussen al een dikke maand in het land. Terwijl de temperaturen de pan uit swingen, is het zoeken naar…
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2022 (Festivaldag 2): Brugge in vuur en vlam

Het Cactusfestival startte op zijn openingsdag met een domper van jewelste door de afzegging van Robert Plant & Alison Krauss. Belle and…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tom Morello - The Atlas Underground Flood (★): Kwantiteit boven kwaliteit

Rage Against The Machine, Audioslave, Prophets of Rage… het zijn slechts enkele van de legendarische bands waar Tom Morello, in zijn ondertussen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.