Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruben Block – “Turning On A Fan”

Ruben Block

© CPU – Jan Van Hecke

Dat Ruben Block ook buiten het triumviraat dat Triggerfinger heet zijn mannetje staat, bewees hij al met singles “Lights” en “Awake“, die vorig jaar het levenslicht zagen. Tussendoor kroonde hij zich nogmaals tot koning van de covers met een herwerkte “Turn The Tide” van Sylver. Al sinds de aankondiging van zijn soloroute (geen schrik, Triggerfinger bestaat nog steeds en treedt zelfs deze zomer voor het eerst in drie jaar weer op) was te verwachten dat er onderweg een album zou gemaakt worden, en dat heeft ondertussen een naam (Looking To Glide) en releasedatum (30 september) gekregen. Extra leuk cadeautje: de nieuwe single “Turning On A Fan”.

In de vorige twee singles was het ons al opgevallen dat Block zijn herkenbare stijl niet was kwijtgespeeld (godzijdank), maar dat er toch een donkerder randje aan zat dan bij wat we van hem in groepsverband gewoon waren. Bij deze derde single is dat niet anders, al zit er deze keer ook een hiphopkantje aan. Het nummer opent met een welgemikt en zelfs catchy tempo op de drums, waarna Ruben enkele zware halen doet langs zijn snaren. Doorheen “Turning On A Fan” worden we meermaals getrakteerd op het geluid van een kort, maar krachtig gebrul, dat een perfecte plaats heeft opgeëist in het nummer en het zo weer dat tikkeltje anders maakt dan de rest. Twee derde ver in deze single (die overigens met nog geen drie minuten op de teller een wel zeer korte track is) zakt het tempo volledig in elkaar, waarna het weer rustig kan opbouwen om te eindigen zoals het gestart is: donker, ruw en heel erg Block.

Met ondertussen drie voorproevertjes kijken we uit naar Blocks eerste soloalbum Looking To Glide, waar hij vier jaar aan gewerkt heeft en dat op 30 september verschijnt. Het belooft een met folk doordrenkte bluesplaat te worden, maar dan volledig op zijn kop gezet en binnenstebuiten gekeerd. Deze zomer is Ruben Block onder andere op Linkerwoofer in Antwerpen en M-IDZOMER in Leuven op het podium te vinden. Al zijn andere shows deze zomer ontdek je hier.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

20 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Full Flower Moon Band - "Hurt Nobody"

Met “Hurt Nobody” bouwt Full Flower Moon Band verder op de sound die ze de laatste jaren zorgvuldig hebben opgebouwd. De Australische…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alter Bridge - "Silver Tongue"

Rockster Myles Kennedy lijkt van geen ophouden te weten. Begin dit jaar verleende hij zijn stem aan het vierde studioalbum van Slash….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bush - "More Than Machines"

Een goede maand geleden stonden de mannen van Bush op de Mandora Stage van Rock am Ring. Door stemproblemen van Gavin Rossdale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.