Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Ruben Block – “Lights”

© CPU – Stijn Verbruggen

De meesten kennen Ruben Block als de charismatische frontman van het trio Triggerfinger, maar al sinds vorig jaar kriebelt het bij hem om solo te gaan. Dat project werd door corona even uitgesteld, maar uitstel betekent geen afstel en dus komt Block vandaag met zijn eerste single, “Lights”. De single is het startpunt van de solocarrière van de Belg en het betekent niet meteen een afscheid van Triggerfinger, maar meer een intermezzo.

Dat Ruben Block en Triggerfinger nooit zullen scheiden, is ook te horen op “Lights”. De herkenbare vocals van Block kunnen niet anders dan je aan Triggerfinger doen denken. Toch gaat hij muzikaal iets donkerder te werk dan hij bij zijn band doet. Naast die meer duistere sfeer bewandelt Block niet al te veel nieuwe wegen met zijn soloproject, maar dat hoeft ook helemaal niet. Een dreigende riff vormt de ruggengraat voor een heerlijk bluesy liedje dat met een aanstekelijk refrein heel snel blijft hangen. Het debuut van Block smaakt dus zeker naar meer en we zijn benieuwd hoe hij zijn donker geluid nog wat verder zal exploreren.

3434 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruben Block - "Turning On A Fan"

Dat Ruben Block ook buiten het triumviraat dat Triggerfinger heet zijn mannetje staat, bewees hij al met singles “Lights” en “Awake“, die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Band of Horses - "Lights"

Vorig jaar kwam Band of Horses op de proppen met twee nieuwe singles: “Crutch” en “In Need Of Repair”. Wij konden ze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lights – “Real Thing” (feat. Elohim)

Lights Poxleitner timmert al heel lang aan haar weg naar succes en scoort zeker in thuisbasis Canada hoog in de hitlijsten. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.