Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruben Block – “Awake”

© CPU – Leni Sonck

Voor heel wat Belgen zal Ruben Block altijd de frontman van Triggerfinger blijven, maar nu die band even op pauze staat, wil de man vooral nieuwe horizonten verkennen. Dat betekent met andere woorden dat hij het solo veel donkerder en mysterieuzer aanpakt dan we van hem gewoon waren, getuige zijn paar shows die we al konden meepikken. Die concerten zaten muzikaal trouwens goed in elkaar, maar waren niet meteen een hapklare brok. De reden is simpel: met “Lights” had Block nog maar een luttele single op zijn palmares staan. In de nabije toekomst zou een volledige plaat volgen, maar voorlopig kunnen we ons al zoet houden met een tweede nummer onder de noemer “Awake”.

Voor het nummer werkte Block samen met Mitchell Froom (o.a. producer van Suzan Vega en keyboardspeler bij Crowded House) in het zonnige California, maar de track werd afgemaakt op Kreta. “Awake” heeft dus al veel kilometers op de teller staan, maar klinkt helemaal niet zo uitgeblust. Het nummer komt weliswaar redelijk rustig op gang, met enkel een akoestische gitaar en Ruben die zijn coole zelf is, maar bloeit langzaam open. Na verloop van tijd horen we een elektrische gitaar en gaat ook de zanger met zijn stem de hoogte in. Dat zorgt voor een licht herkenbaar refrein, waardoor je nog makkelijker kan mee viben. Je wordt zelfs zo hard meegezogen in de sfeer van “Awake”, dat het nummer voorbij is voor je het weet. Dat de singlecover in uitsluitend zwart, wit en grijstinten bestaat, maakt nog duidelijker wat je op muzikaal vlak kan verwachten.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Will Tura nodigt uit @ Sportpaleis: Kroon op het werk van De Keizer

Een monument. Een legende. Will Tura heeft tijdens zijn carrière heel wat bijnamen gekregen, maar ‘De Keizer Van Het Vlaamse Lied’ dekt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Metrik & ÆON:MODE - "Awake"

Waar 2020 voor Metrik een hoogtepunt moest worden met zijn album Ex Machina, besliste een minibeestje met een gigantische impact daar anders…
AlbumsRecensies

Ruben Block - Looking To Glide (★★★½): Een energieke, grillige ontdekkingsreis

Dat Ruben Block ook buiten Triggerfinger een straffe muzikant pur sang is, maakte hij in het verleden al duidelijk. Niet enkel in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.