Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruben Block – “Awake”

© CPU – Leni Sonck

Voor heel wat Belgen zal Ruben Block altijd de frontman van Triggerfinger blijven, maar nu die band even op pauze staat, wil de man vooral nieuwe horizonten verkennen. Dat betekent met andere woorden dat hij het solo veel donkerder en mysterieuzer aanpakt dan we van hem gewoon waren, getuige zijn paar shows die we al konden meepikken. Die concerten zaten muzikaal trouwens goed in elkaar, maar waren niet meteen een hapklare brok. De reden is simpel: met “Lights” had Block nog maar een luttele single op zijn palmares staan. In de nabije toekomst zou een volledige plaat volgen, maar voorlopig kunnen we ons al zoet houden met een tweede nummer onder de noemer “Awake”.

Voor het nummer werkte Block samen met Mitchell Froom (o.a. producer van Suzan Vega en keyboardspeler bij Crowded House) in het zonnige California, maar de track werd afgemaakt op Kreta. “Awake” heeft dus al veel kilometers op de teller staan, maar klinkt helemaal niet zo uitgeblust. Het nummer komt weliswaar redelijk rustig op gang, met enkel een akoestische gitaar en Ruben die zijn coole zelf is, maar bloeit langzaam open. Na verloop van tijd horen we een elektrische gitaar en gaat ook de zanger met zijn stem de hoogte in. Dat zorgt voor een licht herkenbaar refrein, waardoor je nog makkelijker kan mee viben. Je wordt zelfs zo hard meegezogen in de sfeer van “Awake”, dat het nummer voorbij is voor je het weet. Dat de singlecover in uitsluitend zwart, wit en grijstinten bestaat, maakt nog duidelijker wat je op muzikaal vlak kan verwachten.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1012 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Bruis Maastricht (Dag 2): Symbiose tussen gitaar en dans

Nadat de Belgen van dEUS en High Hi gisteren Maastricht veroverden, was het zaterdag opnieuw feest op Bruis. Zo zagen we met…
LiveRecensies

De Mens + Ruben Block @ Werchter Parklife: TW Classic, de miniatuurversie

Na een lange druilerige werkweek was het uitkijken naar het derde weekend van Werchter Parklife. Niemand minder dan Belpop-legendes De Mens en…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Zwangere Guy, Compact Disk Dummies, Ruben Block en meer naar WERCHTER PARKLIFE

Rock Werchter mag dan wel niet doorgaan, net als vorig jaar komt de organisatie met een alternatief. De Zomerbar van vorig jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.