Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Naima Bock – “Campervan”

© El Hardwick

Naima Bock is de bassist van Goat Girl, een Londense postpunkband waar in 2018 een kleine hype rond was en waarmee we tijdens die hype dan ook een interview mochten afnemen. Vorig jaar besloot Naima Bock om het ook eens alleen te proberen. Haar solomuziek is totaal anders: ze brengt een zweverige mix van folk en jazz. Naima groeide op in São Paulo met een Braziliaanse vader en een Grieks-Engelse moeder en verhuisde op haar zeven jaar naar Londen. Dat hoor je ook terug in haar muziek. Er valt namelijk niet meteen een geografisch label op te plakken, maar ze klinkt wel heel werelds. Het nieuwe “Campervan” is een nummer uit haar debuutalbum Giant Palm, dat op 1 juli uitkomt.

In “Campervan” volgen twee verschillende sferen elkaar op om uiteindelijk samen te komen. Het eerste deel voelt dankzij een piano en strijkers aan als een dutje in frisgroen gras. Ondertussen trippelt Naima’s dunne en zachte stem langs je voorbij. Het nummer bloeit open, maar valt dan stil, waarna blazers een nieuw deel inluiden dat snellere folk bevat. Dat deel bevat de sfeer van een avond op een zuiders marktplein, waar een lokale band wat muziek speelt. Even later groeien er grassprietjes tussen de kasseien van het plein: de twee sferen van het nummer vloeien samen. Zo wordt “Campervan” een heel ontspannend nummer dat je aan de realiteit doet ontsnappen.

Naima Bocks debuutalbum Giant Palm komt uit op 1 juli. Ze treedt op in het voorprogramma van Dana Gavanski op 27 september in Merleyn in Nijmegen en op 29 september in Cactus in Brugge.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

J Mascis @ Trix (Club): Half ambachtsman, half creatief genie

Bebaard en indierockminnend Antwerpen kwam gisteren zijn huis uit, en niet voor de minste: J Mascis, frontman van Dinosaur Jr, fenomenaal gitarist…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.