Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jacob Collier – “Never Gonna Be Alone” (feat. Lizzy McAlpine & John Mayer)

Wanneer Jacob Collier weer met iets nieuws komt dan zitten wij op onze punt van de stoel want de muzikale duizendpoot weet altijd te verrassen. Rond 2012 werd hij bekend bij het grote publiek door zijn coverfilmpjes op YouTube. Al gauw viel zijn geniale muzikaliteit op en de filmpjes die hij maakte gingen dan ook viraal. Vooral de wonderschone cover van “Isn’t She Lovely” werd miljoenen keren bekeken. In 2016 bracht hij In My Room uit en hiermee brak hij pas echt door bij het grote publiek en won dan ook zijn eerste Grammy met dit album. Daarna volgde er nog drie albums die vol stonden met magistrale muziekstukken en ook hiervoor won hij voor alle drie de albums een Grammy. Zijn laatste album Djesse Vol 3 dateert dan alweer uit 2020. 

Nu is hij voor het eerst weer terug met een nieuwe single en daarbij krijgt hij hulp van niet de minste artiesten: Lizzy McAlpine en John Mayer. Met McAlpine werkte hij als eens samen, maar vooral John Mayer is een grote verrassing. Het nummer begint met een windgong (zo eentje die de irritante buurman of buurvrouw in de tuin heeft hangen) waarna er een warme gitaar erbij komt. Zodra de vocalen van McAlpine zich in het nummer voegen neemt het een subtiele maar smaakvolle wending. Onder begeleiding van een scherpe hi-hat en diepe bas zingt McAlpine over de pijn die je kan hebben tijdens een moment van isolatie. Vooral het missen van iemand loopt als een rode draad door het nummer heen. Door de beat ontstaat er een relaxte groove en de achtergrondzang van Collier draagt bij aan de intimiteit van het nummer. Richting de bridge horen we de melancholische bijdrage van Mayer. Het past eigenlijk wonderwel perfect bij het nummer. Naar het einde toe gaan de productionele vingers van Collier nog even aan het werk en dat is zeer fijn om te horen. 

Er valt weer veel te beleven op “Never Gonna Be Alone” en dat is zeker geen ramp. Ook hier laat Jacob Collier maar weer eens horen dat het niet zo maar een artiest is. De komende maanden toert hij langs elk mogelijke plaats op de wereld. Zo staat hij op 7 juli in een uitverkochte AB en staat hij op 10 juli op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam. 

Instagram / Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

84 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Jacob Collier - Djesse Vol. 4 (★★★★): Muzikale tour de force

Na 5 jaar heeft Jacob Collier zijn Djesse-project voltooid met Djesse Vol. 4, een ambitieus muzikaal project dat in 2019 van start…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lizzy McAlpine - "Older"

De 24-jarige Lizzy McAlpine groeide op in de buitenwijken van Philadelphia en begon met het schrijven van liedjes op de middelbare school….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noah Kahan - “Forever”

Het is zeker geen geheim dat je op dit moment niet om Noah Kahan heen kan: “Stick Season” staat overal te gloeien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.