Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Denzel Curry – “1st Quarter” (feat. REASON)

© CPU – Bert Savels

Hiphoproyalty Denzel Curry uit Florida heeft de eerste helft van 2022 niet stilgezeten. Hij toverde enkele samenwerkingen uit zijn mouw waaronder “Troubles” met T-Pain en Kenny Beats, dat in maart nog eens te horen was op Melt My Eyez, See Your Future, Curry’s vijfde studioalbum. Op deze plaat wist de rapper ons te vertellen dat hij op verschillende markten thuis is zonder af te wijken van zijn typische agressie en intensiteit. Om zijn album met trots te kunnen presenteren, begon hij even later aan een uitgebreide wereldtour. Hij gooide enkele zalen overhoop waaronder de AB in Brussel. Een dikke maand later trok Curry opnieuw de studio in en sloeg hij de handen in elkaar met REASON voor een nieuwe single.

Curry en REASON zijn aangeworven door Apple Music om een bijdrage te leveren aan ‘Freedom Songs’, een muziekproject ter ere van Afro-Amerikaanse cultuur. Het duo doet dat met “1st Quarter”, een persoonlijk nummer waarop zware overheidskwesties worden aangesneden. De track weerspiegelt de wispelturige reis die beide artiesten al hebben afgelegd. ‘Het is een prestatie om een vierde van mijn leven te hebben overleefd. Vooral als zwarte man in Amerika. Doe wat je doet, doe wat juist is, en wees legendarisch,’ zegt Curry over het nummer. Op een nadrukkelijke beat vuurt hij elke bar met volle overtuiging op ons af. Na de eerste minuut volgt een beatswitch waardoor de track een militaire sfeer krijgt. Die sfeer wordt dromerig wanneer REASON plots aan het woord komt. Zijn verzen worden donkerder met de seconde en hij stopt niet voor hij zijn boodschap volledig heeft overgebracht.

Met “1st Quarter” tonen zowel Curry als REASON aan hoe volwassen en veelzijdig ze zijn geworden in hun leefwereld. Wie fan is van het recente werk van dit duo zal ook deze uitgave zeker weten te appreciëren.

Denzel Curry: Facebook / Twitter / Instagram

REASON: Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

41 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour vult affiche aan met Denzel Curry, Paul Kalkbrenner, Boys Noize en meer!

Met de koude temperaturen kijken we maar al te graag uit naar de komende festivalzomer, en worden we met liefde warm gemaakt…
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Dag 2): De gouden wissels

Nadat we op de eerste dag van CORE Festival op onze wenken bediend werden, konden we enkel maar reikhalzend uitkijken naar dag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.