Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Black Angels – “El Jardín”

© Pooneh Ghana

Na vijf jaar komt The Black Angels aanvliegen met een nieuw album. Wilderness of Mirrors komt uit op 16 september en bevat maar liefst 15 nummers, waarvan nu een leadsingle verschenen is. De band uit Texas maakt sinds 2004 psychedelische rock en heeft al vijf albums op hun teller. De sound van The Black Angels is duister en donker, maar met “El Jardín” als naam van de single vermoeden we in het noorden al meteen een zomers en luchtig nummertje.

“El Jardín” klinkt muzikaal effectief best vrolijk: we horen een basis gitaar- en drumspel, de speelse psychedelische stem van Alex Maas met een achtergrondkoortje in het Spaans. Wat de tekst betreft, is het nummer absoluut wél dreigend. “El Jardín” is een protestsong tegen het klimaatbeleid. Bij het nummer hoort een sprekende videoclip waarin alle vorm van natuur dood is en de mens met een virtualrealitybril bekijkt hoe het anders had kunnen lopen. De tekst is al even confronterend: ‘It’s been coming, such a long time coming. We were deaf until now.’ Wij zijn alvast benieuwd hoe de maatschappijkritiek op de rest van Wilderness of Mirrors zal klinken.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Imagine Dragons, Oscar & The Wolf, Justice en een hele boel andere namen op Pukkelpop 2018!

We hebben er al maandenlang naar uitgekeken en deze week was het dan zover… eindelijk namen voor Pukkelpop. Nadat de organisatie gisteren…
Nieuwe singles

Nieuwe single MIEN - "Black Habit"

Een nieuw jaar, een nieuwe supergroep. Ook in 2018 blijven de samenwerkingen en supergroepen als paddestoelen uit de grond springen. De nieuwste…
LiveRecensies

The Black Angels + A Place To Bury Strangers @ AB (Ancienne Belgique): Een trip doorheen chaos en psychedelica

Op 19 september 2017 hadden ze in de Ancienne Belgique een wondermooie double bill voor ons klaar staan. A Place To Bury…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.