Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pixies – “There’s A Moon On”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Pixies is helemaal terug! De legendarische alternatieve rockband kennen de meeste mensen voornamelijk van grote hits als “Where is My Mind?” en “Here Comes Your Man”, maar de groep heeft meer om het lijf dan men op het eerste zicht zou denken. Legendarische bands en artiesten zoals Nirvana, PJ Harvey en The Smashing Pumpkins werden beïnvloed door albums zoals Doolittle en Surfer Rosa die Pixies uitbracht in de jaren ’80. De muzikale invloed die de band uitoefent op het muzikale landschap loopt nog veel verder en juist daarom is het jammer dat de band tussen 1991 en 2014 geen enkel album uitbracht. Gelukkig zijn er sinds die lange pauze al weer drie studioalbums uitgebracht, waar in september nog eentje wordt aan toegevoegd. Eerder kregen we al “Human Crime” dat ook zijn plaatsje heeft op Doggerel.

Op “There’s A Moon On” horen we kort even wat experimentele gitaren die snel worden opgevolgd door een ruige riff die wordt ondersteund door een vettige bas. De stem van Black Francis klinkt nog steeds zeer herkenbaar en hij is nog steeds niet de beste zanger, wat deze muziek net goed weet te maken. Even toont hij ons ook nog dat hij nog kan schreeuwen en dat klinkt nog net zo cool als het in de jaren ’80 deed. Op het einde krijgen we nog een simpele maar zeer passende gitaarsolo te horen en na de laatste schreeuw van Black Francis is het gedaan met “There’s A Moon On”. De single bezorgt ons nostalgische gevoelens en dat zorgt ervoor dat we over een geslaagde single kunnen spreken.

Doggerel verschijnt op 30 september maar het zou zomaar kunnen dat ze al enkele nummers van dat album spelen op Rock Werchter, Hear Hear! of De Melkweg.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

158 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Pixies - Doggerel (★★½): Niets veranderd, gewoon minder goed

Vraag een willekeurige band van de laatste dertig jaar naar de voornaamste inspiratiebronnen en de kans is erg groot dat Pixies in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pixies – “Dregs of the Wine”

Fans van Pixies konden de band deze zomer twee keer in ons land aan het werk zien. Beide shows waren, zoals gewoonlijk…
InstagramLiveRecensies

HEAR HEAR! 2022: Een hete ontmoeting

De eerste editie van HEAR HEAR! had ook meteen HOT HOT! kunnen heten, want het was puffen en zweten tot de laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.