Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar and the Wolf – “Something In The Air”

In tijden als deze is zekerheid een vreselijk onderschat gegeven. Toch kunnen we op woensdag al een paar weken lang rekenen op nieuwe in glitter gehulde melodieën van Max Colombie en kompanen. Wiens honger niet gestild was na het verschijnen van de inmiddels derde langspeler van Oscar and the Wolf getiteld The Shimmer, mag dus opnieuw wat rechter gaan zitten. Met “Something In The Air” krijgen we alvast het vierde puzzelstukje van Afterglow, de ep waarop alle recente singles gebundeld worden. Als wij naar buiten kijken zit er in de lucht vooral veel grauwheid en regen, maar gelukkig voor ons ziet de lucht er boven Max Colombie altijd een stuk feestelijker uit.

Een nostalgisch discomelodietje vormt de start van “Something In The Air”, waarna de ietwat nasale stem van Colombie ons betovert. Het geheel blijft vrij rustig en doet vooral denken aan de warmte die zelfs na middernacht nog in de lucht hangt. Alsof Max Colombie zelf onze dromen aanstuurt, krijgt het nummer vorm. Een vrij voorspelbaar drumpatroon drijft ons naar het refrein toe dat telkens net wat krachtiger wordt. Er lijkt echter wat minder glitter in de lucht te hangen, maar we dansen nog steeds gewillig mee op de zwoele klanken die hier en daar doorschemeren. Als dit de manier is waarop het grijze wolkendek doorbroken wordt, dan zijn wij alvast bijzonder gelukkig.

Oscar and the Wolf zie je deze zomer op het hoofdpodium van Pukkelpop op 21 augustus. Arenashows volgen in het najaar op 15 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam en op 12 november in het Antwerpse Sportpaleis. Tickets voor de shows zijn nog steeds te verkrijgen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Oscar and the Wolf, Anne-Marie, Froukje en meer naar Lokerse Feesten

Het festivalseizoen is nog ver weg, maar de Belgische festivals schakelen de laatste weken een versnelling hoger met aankondigingen om het aftellen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar and the Wolf - "Angel Face"

Het was even schrikken voor de fans van Max Colombie toen die, twee weken geleden, de sociale media-accounts van Oscar and the…
LiveRecensies

Oscar and the Wolf @ Rock Werchter 2023: Dream rock

Oscar and the Wolf is al even een gevestigde waarde in ons land. Het project van Max Colombie levert sinds een tiental…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.