Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar and the Wolf – “Something In The Air”

In tijden als deze is zekerheid een vreselijk onderschat gegeven. Toch kunnen we op woensdag al een paar weken lang rekenen op nieuwe in glitter gehulde melodieën van Max Colombie en kompanen. Wiens honger niet gestild was na het verschijnen van de inmiddels derde langspeler van Oscar and the Wolf getiteld The Shimmer, mag dus opnieuw wat rechter gaan zitten. Met “Something In The Air” krijgen we alvast het vierde puzzelstukje van Afterglow, de ep waarop alle recente singles gebundeld worden. Als wij naar buiten kijken zit er in de lucht vooral veel grauwheid en regen, maar gelukkig voor ons ziet de lucht er boven Max Colombie altijd een stuk feestelijker uit.

Een nostalgisch discomelodietje vormt de start van “Something In The Air”, waarna de ietwat nasale stem van Colombie ons betovert. Het geheel blijft vrij rustig en doet vooral denken aan de warmte die zelfs na middernacht nog in de lucht hangt. Alsof Max Colombie zelf onze dromen aanstuurt, krijgt het nummer vorm. Een vrij voorspelbaar drumpatroon drijft ons naar het refrein toe dat telkens net wat krachtiger wordt. Er lijkt echter wat minder glitter in de lucht te hangen, maar we dansen nog steeds gewillig mee op de zwoele klanken die hier en daar doorschemeren. Als dit de manier is waarop het grijze wolkendek doorbroken wordt, dan zijn wij alvast bijzonder gelukkig.

Oscar and the Wolf zie je deze zomer op het hoofdpodium van Pukkelpop op 21 augustus. Arenashows volgen in het najaar op 15 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam en op 12 november in het Antwerpse Sportpaleis. Tickets voor de shows zijn nog steeds te verkrijgen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Oscar and the Wolf @ Rock Werchter 2023: Dream rock

Oscar and the Wolf is al even een gevestigde waarde in ons land. Het project van Max Colombie levert sinds een tiental…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 2): Door het stof gehaald

De headliners van de tweede dag van Best Kept Secret waren niet de muzikanten op het podium, maar wel de zeer gegeerde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lil Yachty – Let’s Start Here. (★★★½): Gewaagde nieuwe start

Het laatste album van de Grammy-genomineerde muzikant Lil Yachty dateerde alweer van drie jaar geleden; tijd voor een nieuw dus. De Amerikaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.