Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kai Bosch – “Orbit”

© Jordy Hardy

De prille twintiger Kai Bosch ruilde het kleine Cornwall op zijn zeventiende in voor Berlijn om uiteindelijk terug naar de metropool Londen te verhuizen. Daar had hij ook goede redenen voor, want de jonge muzikant steekt al zijn energie in zijn muzikaal project waarvoor hij zich laat inspireren door Lorde, James Blake en FKA Twigs. Zijn debuutsingle “Be Right Back” verscheen op 4 mei en werd meteen door heel wat belangrijke pers opgepikt. Iets later die maand maakte hij indruk op het belangrijke Britse showcasefestival The Great Escape en zorgde hij ervoor dat het interesse in zijn muziek alleen maar groter wordt.

“Orbit” is nog maar zijn tweede single, maar maakt al heel duidelijk waar hij als artiest naartoe wilt. Muzikaal heeft het geheel iets bijzonder melancholisch en hoopgevend, wat vooral te danken is aan de vocale productie. In de strofes articuleert hij zijn gevoelens glashelder, waarna hij in het refrein verschillende zanglijnen laat samenkomen en weet te ontroeren. “Orbit” heeft iets coming-of-age en is een echte aanrader voor fans van onder andere Conan Gray en Clairo. We zijn alvast volledig mee in het verhaal van Kai Bosch en hebben zo’n sterk vermoeden dat we niet de enigen zullen zijn.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1528 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Oh Wonder @ Ancienne Belgique (AB): Melige meezingjool

Een kleine terugblik naar 11 maart 2020: rond die dag startten we in België massaal met handen wassen en deurklinken vermijden. De…
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 1): Een liefdevol en muzikaal weerzien

De festivalzomer is in volle gang en Down The Rabbit Hole is eindelijk begonnen. Na een regenachtige avond ging het festival vrijdag…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FKA Twigs - "Killer"

In het verleden heeft FKA twigs ons vaak lang laten wachten op nieuwe muziek. Zo zat er bijvoorbeeld zo’n vijf jaar tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.