Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Claude – “twenty something”

Fans van Helena Deland, Cate Le Bon en Aldous Harding krijgen er met Claude weer een artiest bij om in de gaten te houden. De naam doet momenteel waarschijnlijk nog geen belletje rinkelen, maar luister toch maar naar wat Claudia Ferme te vertellen heeft, want het klinkt bijzonder fijn. De Amerikaanse werkte voor a lot’s gonna change, haar debuutplaat, samen met onder meer Dustin Laurenzi (Bon Iver). Je snapt wellicht al een beetje welke kant het opgaat. Zo gaat haar nieuwste single “twenty something” over hoe moeilijk het is om een twintiger te zijn, ofwel het eerste decennium door te maken waarin je verwacht wordt volwassen te zijn.

Laat je meedrijven op een luchtig briesje dat zandkorrels zachtjes van hun vertrouwde soortgenoten scheidt en jonge bomen voorzichtig in beweging brengt. De stem van Claude klinkt vertrouwd en betrouwbaar, waardoor we al gauw helemaal ontspannen en ons volledig overgeven aan wat er muzikaal gebeurt. Dat is niet meteen wereldschokkend, maar wel heel aangenaam, want de doorsnee popinstrumentatie wordt aangevuld door blazers die op de achtergrond vechten voor een vast plekje. Heen en weer wiegend lijkt de dagelijkse stress een verre herinnering die met vage contouren in ons geheugen afgelijnd wordt. “twenty something” blijkt een aangenaam plaatje om minder aangename dagen door te komen en zo’n liedjes kunnen we nooit genoeg hebben.

a lot’s gonna change, de debuutplaat van Claude, verschijnt op 12 augustus.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Crown Commons - "Twenty Something"

Het Verenigd Koninkrijk staat – naast de Queen, het voetbal en onlangs de Brexit – bekend om haar gigantisch goede muziek, om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.