Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Typhoon – “Alleen in de pauze”

Typhoon

Dat Typhoon een van de vaandeldragers is van de hedendaagse Nederlandse hiphop, daar durven we eigenlijk niet over te liegen. De muzikale reis van Glenn de Randamie begon in 2004 toen hij de Grote Prijs van Nederland won. Drie jaar later bracht hij zijn eerste album Tussen licht en lucht uit met daarop het persoonlijke “Zo niet mij”. Zijn grote doorbraak kwam in 2014 met het album Lobi da Basi. Zo tourde hij met zijn band langs alle grote steden in Nederland en speelde hij op Lowlands, Pinkpop en North Sea Jazz. De plaat bereikte de platinumstatus en hij won verschillende prijzen. De drukke periodes werder echter verschrikkelijk zwaar en een emotionele rollercoaster volgde, met onder andere twee burn-outs. Op zijn laatste plaat Lichthuis vertelt hij op een eerlijke manier het verhaal van deze donkere periodes. 

Na verschillende uitstapjes brengt hij nu voor het eerst na Lichthuis weer een eigen liedje uit. Typhoon schreef “Alleen in de pauze” nadat eenzaamheid de voorbije jaren weer een actueel thema werd. Onder begeleiding van een sterke beat zingt Typhoon over iemand die het liefste erop uit trekt, maar toch in zijn eigen bubbeltje kruipt. In het refrein neemt hij een momentje om te vertellen dat het allemaal niet erg is om alleen te zijn, zolang het maar niet te veel wordt. Na het refrein valt er opnieuw een beat in waar wij alleen maar blij van worden. Waar de zanger zo goed in is, laat hij nogmaals eens horen op “Alleen in de pauze”: eerlijk overkomen en enkel met woorden ons vol in ons gezicht raken. Het nummer voelt voor Typhoons doen behoorlijk popachtig aan en doet ons qua productie denken aan het laatste werk van Stromae. Vooral de beat na het refrein voelt groots aan, alsof er een marcherende band naar binnen komt stampen. Naar het einde toe komt er ook nog eens een hammondorgel bij, wat het geheel afmaakt. 

Met “Alleen in de pauze” raakt Typhoon ons vol in het hart door op een bijzondere manier eenzaamheid in het licht te zetten, iets wat een enorm probleem is onder jongeren. Ondanks dat het wat meer pop is, kunnen we daar goed doorheen kijken, want het is bovenal een zeer goed liedje vol eerlijkheid. De komende maanden tourt Typhoon door Nederland. 

Facebook / InstagramWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

84 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Bente - Als Ik Met De Wind Kon Dansen (★★★): De wind niet helemaal in de zeilen

Merol, Froukje, S10 en MEAU zijn de beste voorbeelden dat Nederlandstalige popmuziek van bij onze noorderburen ook in ons land heel goed…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood – “Typhoons"

Met hun selftitled debuut deden Ben Thatcher en Mike Kerr de wereld van de stevigere rock op haar grondvesten daveren. Een drummer…
AlbumsRecensies

Typhoon - Lichthuis (★★★★): Het wachten waard

Typhoon is terug van, wel degelijk, weggeweest! Het vorige project van de Nederlander dateert al van 2014. Toen won hij met Lobi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.