Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Hot Chili Peppers – “Nerve Flip”

© CPU – Sven Michiels

Begin april bracht Red Hot Chili Peppers na zes jaar nog eens een nieuwe plaat uit. Unlimited Love werd met redelijk wat liefde onthaald, dankzij sterke nummers als “Here Ever After“, “These Are The Ways” en binnenkopper “Black Summer“. Het twaalfde studioalbum is vooral weer thuiskomen, gezien gitarist John Frusciante na zijn (tweede) vertrek in 2006 de weg teruggevonden heeft naar zijn kompanen – en zo de band weer in zijn beste bezetting stelt. Alsof het nieuwe album met zeventien (17!) nummers op de teller nog niet lang genoeg was, kletsen de Peppers er vandaag nog een bonusnummer bij. “Nerve Flip” was tot nu enkel in Japanse contreien te aanhoren, als je bij de lokale platenboer ginds de cd-versie kocht. Om de aanstormende wereldtournee nog eens in de kijker te zetten, wordt het nu ook wereldwijd uitgebracht.

Het nummer begint alvast niet mis: met stevige slagen, zowel op de drums als langs de snaren, wordt het meteen een hoog grungegehalte aangemeten. Anthony Kiedis’ stem komt goed over, al lijkt het alsof hij het nummer niet goed in handen heeft. Hier en daar worden tijdens de zang enkele effectpedalen ingetrapt, waar ze overbodig tot storend klinken. De backing vocals van Frusciante krijgen dan weer bonuspunten. Het doet ons meteen terugdenken aan de tijden van “Dani California” en “Can’t Stop“. Dat het hier en daar leuke herinneringen terugbrengt is fijn, maar het maakt het er geen geweldig nummer op. Na een minuut komt het al wat repetitief over, en wordt het eigenlijk saai. Het klinkt als een willekeurige jamsessie die voor het viertal heel plezant was, maar “Nerve Flip” kan ons jammer genoeg niet bekoren.

Het is volgens ons vrij duidelijk waarom dit een bonusnummer is, en de eigenlijke albumselectie niet haalde. Op Unlimited Love zijn sterkere songs te vinden, die hopelijk op de setlist terechtkomen. Deze zomer gaat de band ook weer op tour. Op zondag 3 juli sluiten ze de eerste volwaardige Rock Werchter sinds 2019 af, maar het festival is hopeloos uitverkocht.

Facebook / Website / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

20 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Full Flower Moon Band - "Hurt Nobody"

Met “Hurt Nobody” bouwt Full Flower Moon Band verder op de sound die ze de laatste jaren zorgvuldig hebben opgebouwd. De Australische…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alter Bridge - "Silver Tongue"

Rockster Myles Kennedy lijkt van geen ophouden te weten. Begin dit jaar verleende hij zijn stem aan het vierde studioalbum van Slash….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bush - "More Than Machines"

Een goede maand geleden stonden de mannen van Bush op de Mandora Stage van Rock am Ring. Door stemproblemen van Gavin Rossdale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.