Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Haunted Youth – “Broken”

© CPU – Ine Van Baelen

Het is misschien nog wat vroeg om het met honderd procent zekerheid te zeggen, maar het ziet er vooralsnog naar uit dat we met The Haunted Youth opnieuw een band met internationale allures in onze rangen hebben. Het muzikale project van Joachim Liebens maakt dezer dagen namelijk faam tot over de landsgrenzen, met shows in onder andere Spanje, Duitsland, Oostenrijk en Nederland. Dat de band dat ook nog eens doet met slechts vier nummers op het palmares, is des te opvallender. Live staat The Haunted Youth er weliswaar als een stevig gebouwd huis, mede dankzij set opener “Broken”. Een fantastisch nummer, dat nu ook eindelijk een officiële single release krijgt.

In de fysieke vorm komt de single er in verschillende formaten, met zelfs een extended versie van zeven minuten. Deze singleversie heeft een kleine vijf minuten op de teller, maar ook dat is geen seconde te veel. The Haunted Youth doet op “Broken” natuurlijk gewoon waar het het best in is: euforie minutenlang uitrekken. De track komt nochtans redelijk stevig op gang met een strak tempo, al maken de herkenbare ingrediënten niet veel later hun intrede. Een dromerige gitaar, euforisch getinte elektronische toetsen en natuurlijk de zachte stem van Joachim. En toch is deze “Broken” niet meteen een rustgevende track, want het gaat er – zeker binnen de perken van de band – behoorlijk hard aan toe. Zo breekt het nummer ergens halverwege fenomenaal open in een instrumentaal meesterwerkje. De scheurende gitaren en strakke drums zorgen er op die manier voor dat The Haunted Youth vandaag zijn beste single tot nog toe uitbrengt. En wat voor eentje!

Komende zomer speelt The Haunted Youth op zowel Pukkelpop als DOUR. Op dinsdag 15 november stelt de band zijn debuutplaat voor in de Ancienne Belgique. Voor alle andere data verwijzen we je graag door naar de website van de band.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1883 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2023 (Festivaldag 4): Gesnuister in het duister

Na de lange en zware metaldag van gisteren stond een relatief kalme dag op het programma van de Lokerse Feesten. Om negentien…
InstagramLiveRecensies

Suikerrock 2023 (Festivaldag 2): Plonzen in de regen

Dat het Tiense stadsfestival Suikerrock ooit op de rand van de afschaffing stond, zou niemand vandaag nog kunnen denken wanneer je het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.