Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Haunted Youth – “Broken”

© CPU – Ine Van Baelen

Het is misschien nog wat vroeg om het met honderd procent zekerheid te zeggen, maar het ziet er vooralsnog naar uit dat we met The Haunted Youth opnieuw een band met internationale allures in onze rangen hebben. Het muzikale project van Joachim Liebens maakt dezer dagen namelijk faam tot over de landsgrenzen, met shows in onder andere Spanje, Duitsland, Oostenrijk en Nederland. Dat de band dat ook nog eens doet met slechts vier nummers op het palmares, is des te opvallender. Live staat The Haunted Youth er weliswaar als een stevig gebouwd huis, mede dankzij set opener “Broken”. Een fantastisch nummer, dat nu ook eindelijk een officiële single release krijgt.

In de fysieke vorm komt de single er in verschillende formaten, met zelfs een extended versie van zeven minuten. Deze singleversie heeft een kleine vijf minuten op de teller, maar ook dat is geen seconde te veel. The Haunted Youth doet op “Broken” natuurlijk gewoon waar het het best in is: euforie minutenlang uitrekken. De track komt nochtans redelijk stevig op gang met een strak tempo, al maken de herkenbare ingrediënten niet veel later hun intrede. Een dromerige gitaar, euforisch getinte elektronische toetsen en natuurlijk de zachte stem van Joachim. En toch is deze “Broken” niet meteen een rustgevende track, want het gaat er – zeker binnen de perken van de band – behoorlijk hard aan toe. Zo breekt het nummer ergens halverwege fenomenaal open in een instrumentaal meesterwerkje. De scheurende gitaren en strakke drums zorgen er op die manier voor dat The Haunted Youth vandaag zijn beste single tot nog toe uitbrengt. En wat voor eentje!

Komende zomer speelt The Haunted Youth op zowel Pukkelpop als DOUR. Op dinsdag 15 november stelt de band zijn debuutplaat voor in de Ancienne Belgique. Voor alle andere data verwijzen we je graag door naar de website van de band.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1415 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Dour 2022 (Festivaldag 3): Rebellerende jongeren in de nacht

Van vermoeidheid was er op de derde festivaldag van DOUR nog geen sprake. Ook al kwam het grootste deel van het publiek…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 3): En we leefden nog lang en gelukkig...

De tijd vliegt als je plezier hebt en zo was het opeens al de laatste dag van Best Kept Secret 2022. Zowel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palaye Royale – “Broken”

Een jaar na de laatste singlerelease pakt de alternatieve rockband Palaye Royale uit met – we zijn niet anders gewend – opnieuw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.