LiveRecensies

Mimi Webb @ Botanique (Orangerie): Grootse stem trotseert ziekte en liefdesverdriet

Tijdens de lockdown debuteerden heel wat jonge artiesten en groeiden ze vooral in de onlinewereld uit tot echte fenomenen. Nu we eindelijk teruggekeerd zijn naar de realiteit willen ze de geplante zaadjes oogsten, zo ook de Britse Mimi Webb. In het begin van het jaar werd ze nog derde in BBC’s Sound of 2022, waardoor haar carrière nog eens een serieuze boost kreeg. Haar debuut ep Seven Shades of Heartbreak bracht al wat populaire singles naar voren, maar met de herwonnen vrijheid moet haar doorbraak nu ook op het podium volgen. Nadat ze haar concert in de AB Club volledig had uitverkocht, moest ze het concert helaas verplaatsen en koos ze meteen ook voor een nieuwe zaal. De nationale staking zorgde er echter voor dat de zaal niet volledig volgelopen was, maar haar sterke stem vulde de zaal met gemak.

Door de eerder vernoemde omstandigheden geraakten we helaas niet tijdig in de Botanique om de Belgische Emmy d’Arc als voorprogramma te bewonderen. Gelukkig waren we er op tijd voor de hoofdact, want Mimi Webb begon tijdig om negen uur aan haar show om met haar debuutsingle “Before I Go” meteen imposant te starten. Haar tweekoppige band bleek al direct vanaf het begin een grote meerwaarde te zijn voor de 21-jarige zangeres, want haar volle stemgeluid heeft muzikaal een sterk tegengewicht nodig zodat het des te beter uit de verf kan komen. Dat was het geval en vertaalde zich in een plezante versie van “Reasons”.

Het schema van Mimi Webb is momenteel druk, wat ervoor zorgde dat ze in Brussel niet met volle energie op het podium stond. Om haar fans niet teleur te stellen deed ze er alles aan om haar optreden te laten doorgaan en kon ze dankzij wat antibiotica uiteindelijk toch haar nummers brengen. Dat Mimi ziek was merkten we niet aan haar stem, want die klonk behoorlijk indrukwekkend en zelfs iets krachtiger dan in de studioversies. Voor “I’ll Break My Heart Again” en “Goodbye” moest ze echter even plaats nemen op een stoel om niet te veel energie te verliezen, maar haar fans kregen haar telkens na een refrein al van haar zitje en gaven haar de liefde die ze nodig had om te kunnen presteren.

Met slechts een project op de teller was het al snel duidelijk dat de meeste nummers van haar show vooral uit Seven Shades of Heartbreak zouden komen en we hadden het bij het juiste eind. “Little Bit Louder”, “24/5” en “Halfway” werden geroutineerd gebracht, maar hadden toch ook genoeg ziel om niet als eenheidsworst bestempeld te kunnen worden. In “Dumb Love” zong ze foutloos en kreeg de zangeres haar fans nog een tikkeltje meer mee omdat die zich klaarblijkelijk met gemak konden vinden in de boodschap van het nummer. Een gebroken hart levert nu eenmaal vaak echte hoogtepunten op in tienershows.

Toch was er ook een opvallende afwezige in de show, want haar bescheiden hitje “Heavenly” werd in de Botanique helaas overgeslagen. Gelukkig wist ze de teleurstelling te beperken door haar nieuwste hit “House On Fire” met een vurige vocale prestatie nog eens extra in de kijker te zetten. Het nummer zou zelfs nog wat beter binnenkomen als de gitaarriffs live zouden gespeeld worden, want het was wellicht het enigste dat niet live gespeeld werd gisterenavond. Afsluiten deed Mimi na iets meer dan een halfuur met haar grootste hit “Good Without”, een tranentrekker van jewelste die niet voor niets een populaire single werd. Opnieuw geroutineerd gebracht, maar nog steeds met de volle vocale overgave.

De algemene thema’s van haar muziek en de muziek zelf mogen dan wel niet zo origineel zijn, want gebroken harten lijken zo wat elke tieneridool te inspireren. Haar ongeloofelijk goede stem en de strakke liveversies weten dat dan wel met gemak te compenseren en gaven ons gisterenavond het gevoel dat we verre van het laatste van Mimi Webb gezien hebben. Met een duur van slechts 35 minuten en maar tien nummers op de setlist, was het een opvallend korte set maar die doorstond ze met bravoure ondanks haar ziekte. Zelfs een backing track was nauwelijks te bespeuren, wat tegenwoordig een zeldenheid is geworden in het popcircuit en nog maar eens toont wat voor een grootse stem ze heeft.

Op zaterdag 20 augustus staat Mimi Webb op Pukkelpop. Als ze dan kerngezond op podium staat, dan zal dit een waar spektakel kunnen worden.

Setlist:
Before I Go
Little Bit Louder
I’ll Break My Heart Again
Reasons
24/5
Halfway
Dumb Love
Goodbye
House On Fire
Good Without

1532 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
FeaturesUitgelicht

Vijftien tips voor een geslaagd Pukkelpop 2022

Pukkelpop is ieder jaar een ontdekkingsfestival van jewelste en ook dit jaar vallen er weer pareltjes te ontdekken op de weide en…
InstagramLiveRecensies

The Chats @ Botanique (Orangerie): Hondsdolle furiositeit

De show van The Chats in Botanique leek eentje die nooit zou gebeuren. Toch kwam het er op 28 juni 2022 eindelijk…
InstagramLiveRecensies

Remi Wolf @ Botanique (Rotonde): Frivole spring-in-'t-veld

Haar jeugdjaren bracht ze nog al skiënd door, maar intussen is Remi Wolf een van de meest spraakmakende nieuwe popsterren van haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.