Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Will Butler – “A Stranger’s House” & “Nearer to Thee”

© CPU – Ymke Dirikx

Het nieuws kwam een beetje als een donderslag bij heldere hemel: Will Butler zette een punt achter zijn carrière bij Arcade Fire. De Amerikaan had naar eigen zeggen zin om nieuwe horizonten te verkennen en richt zich vanaf nu dus voor de volle honderd procent op het maken van eigen muziek. Of die liefde er kwam door Generations, zijn tweede soloplaat die anderhalf jaar geleden het levenslicht zag, weten we niet. Toch beloofde dat album wel wat goeds, want Butler is natuurlijk geen groentje in het vak. Zo had hij nog een significante betekenis in het maakproces van WE, maar werkte hij achter de schermen dus al aan een eigen project.

Met de dubbelsingle “A Stranger’s House” / “Nearer to Thee” krijgen we nu dus al een eerste impressie te horen van wat mogelijks een derde album kan worden. De nummers verschillen in elk geval wel een stuk van elkaar. Eerstgenoemde hangt bijvoorbeeld aan elkaar met herhaaldelijk getik, waarover Butler geleidelijk aan de song in elkaar timmert. Een piano, elektronische extra’s en natuurlijk zijn herkenbare stemgeluid. Op die manier bloeit “A Stranger’s House” ietwat mysterieus open, waar dan ook weer het charme van het nummer in zit. Met een dikke vijf minuten op de klok is het dan ook een fijne terugkeer.

“Nearer to Thee” klinkt dan weer helemaal anders, gezien er hier weinig sprake is van elektronica. Butler kiest voluit voor rock-‘n-roll, met misschien zelfs wat knipoogjes naar Generations. De gitaren rollen lekker bluesy doorheen het nummer en ook de Amerikaan laat zich helemaal gaan. De sfeer is dus lekker vrolijk, waardoor stilzitten niet meteen tot de opties behoort. Het leuke is dat, hoewel deze single herkenbaar in het gehoor ligt, het door een gebrek aan een echt refrein niet meteen meezingbaar is. Je ontdekt met andere woorden telkens wat nieuws, waardoor “Nearer to Thee” een echte ontdekkingsreis is.

Twee uiteenlopende nummertjes dus, maar daarom niet minder leuk. Will Butler is terug, en dat net op tijd voor de zomer!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Will Butler + Sister Squares @ Botanique (Grand Salon): Artistieke intensiteit

Wie Arcade Fire al eens live zag, zal Will Butler ongetwijfeld kennen als de excentrieke broer van de frontman die doorheen het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Will Butler + Sister Squares - Will Butler + Sister Squares (★★★½): Degelijke doorstart

Het is moeilijk om geen referentie naar Arcade Fire te maken als het over Will Butler gaat. De broer van de onder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Will Butler + Sister Squares - “Arrow of Time”

Het leven van Will Butler zit de laatste tijd vol nieuwe wendingen. Nadat de man besloot om zijn broer en diens band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.