Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Will Butler – “A Stranger’s House” & “Nearer to Thee”

© CPU – Ymke Dirikx

Het nieuws kwam een beetje als een donderslag bij heldere hemel: Will Butler zette een punt achter zijn carrière bij Arcade Fire. De Amerikaan had naar eigen zeggen zin om nieuwe horizonten te verkennen en richt zich vanaf nu dus voor de volle honderd procent op het maken van eigen muziek. Of die liefde er kwam door Generations, zijn tweede soloplaat die anderhalf jaar geleden het levenslicht zag, weten we niet. Toch beloofde dat album wel wat goeds, want Butler is natuurlijk geen groentje in het vak. Zo had hij nog een significante betekenis in het maakproces van WE, maar werkte hij achter de schermen dus al aan een eigen project.

Met de dubbelsingle “A Stranger’s House” / “Nearer to Thee” krijgen we nu dus al een eerste impressie te horen van wat mogelijks een derde album kan worden. De nummers verschillen in elk geval wel een stuk van elkaar. Eerstgenoemde hangt bijvoorbeeld aan elkaar met herhaaldelijk getik, waarover Butler geleidelijk aan de song in elkaar timmert. Een piano, elektronische extra’s en natuurlijk zijn herkenbare stemgeluid. Op die manier bloeit “A Stranger’s House” ietwat mysterieus open, waar dan ook weer het charme van het nummer in zit. Met een dikke vijf minuten op de klok is het dan ook een fijne terugkeer.

“Nearer to Thee” klinkt dan weer helemaal anders, gezien er hier weinig sprake is van elektronica. Butler kiest voluit voor rock-‘n-roll, met misschien zelfs wat knipoogjes naar Generations. De gitaren rollen lekker bluesy doorheen het nummer en ook de Amerikaan laat zich helemaal gaan. De sfeer is dus lekker vrolijk, waardoor stilzitten niet meteen tot de opties behoort. Het leuke is dat, hoewel deze single herkenbaar in het gehoor ligt, het door een gebrek aan een echt refrein niet meteen meezingbaar is. Je ontdekt met andere woorden telkens wat nieuws, waardoor “Nearer to Thee” een echte ontdekkingsreis is.

Twee uiteenlopende nummertjes dus, maar daarom niet minder leuk. Will Butler is terug, en dat net op tijd voor de zomer!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1750 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Will Butler + Sister Squares - "Willows"

In 2021 kondigde Will Butler zijn vertrek bij Arcade Fire aan, niet veel later staken de beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag tegen…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
InstagramLiveRecensies

Arcade Fire @ Sportpaleis: Volksfeest!

Het is intussen alweer vier jaar geleden dat Arcade Fire een bezoekje bracht aan ons land. Ondanks het tegenvallende Everything Now wisten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.