Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ghost Woman – “Along”

Ghost Woman is in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden geen spook en geen vrouw, wél het soloproject van een man van vlees en bloed die luistert naar de naam Evan Uschenko. Ghost Womans nummers overstromen van een opwindende vibratie die recht uit een analoog tijdperk lijkt te komen en in wiens plooien invloeden van The Brian Jonestown Massacre, Ty Segall en Osees schuil gaan. De klank van Uschenko’s nummers is steeds heerlijk puur en rauw, raakt aan het mystieke en psychedelische, maar verpakt onderhuids meer dan genoeg punch om je bont en blauw wandelen te sturen. Net geen jaar geleden knokte Ghost Woman zich de genreblaadjes in met het gebalde debuut “Demons” en sindsdien lijkt Uschenko de ene schitterende ingeving na de andere gehad te hebben. Zo kwamen “Behind Your Eyes” en het machtige “Do You” uit waarop bleek dat uitgesponnen, hypnotiserende psychriffs fundamenteel deel uitmaken van het DNA van Ghost Woman.

Vandaag, bijna dag op dag een maand voor de release van zijn debuutalbum, valt met “Along” een nieuw nummertje van Uschenko in de bus: een diepe, zweterige duik in het instrumentale universum van Anton Newcombe en aanverwanten. De permanent aanwezige en ondoorgrondelijke Far West sixtiesvibe zoals je die misschien herkent van de eerste platen van Count Five en The Byrds of (recenter) White Fence en Paul Jacobs, is exact wat het nummer o-zo-goed maakt. Sterker nog: “Along” raakt je in je gezicht als een broeierige zomerbries en werkt even hallucinerend als de fata morgana’s die over het asfalt dansen in het midden van een hittegolf. Hier mag dan misschien een druilerige lentedag op zijn einde lopen, daar waar Evan Uschenko woont, schroeit de zon elke dag opnieuw de Hortensia’s kapot!

Het zelfgetitelde debuutalbum van Ghost Woman komt uit op 1 juli bij Full Time Hobby.

Website / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ghost Woman - Ghost Woman (★★★★): Je zweterigste koortsdroom sinds Covid

Nu de zonneschijn stilaan het land binnen sijpelt, is het (eindelijk) opnieuw watertandend uitkijken naar de festivalzomer die voor ons ligt. Een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ghost Woman – “Dead & Gone”

Ghost Woman, dat is het project van Evan Uschenko, een multi-instrumentalist uit Alberta. Op 13 augustus brengt hij zijn eerste ep Ghost…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.