Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ghost Woman – “Dead & Gone”

Ghost Woman, dat is het project van Evan Uschenko, een multi-instrumentalist uit Alberta. Op 13 augustus brengt hij zijn eerste ep Ghost Echo’s uit en daaruit kwam twee maanden geleden met “Demons” een gezellige debuutsingle. Nu volgt Uschenko dat nummer op met een veel betere single: “Dead & Gone”. Uschenko deed ervaring op in de band van Michael Rault en ging ook op tour met onder andere King Gizzard & The Lizard Wizard.

Voor zijn eigen project trok hij naar een verlaten boerderij, toverde die om tot een studio en nam hij nummers op zo snel als hij ze kon schrijven. Op “Dead & Gone” is die robuustheid duidelijk hoorbaar. Met invloeden van Ty Segall en Thee Oh Sees weet je meteen dat deze “Dead & Gone” uitstekend zal zijn. Met riffs boordevol distortion en heel veel vuile invloeden is de ruwheid van de song uitstekend. Maar ook het tempo is moordend en hierdoor blijkt de combinatie tussen de garagerocksound en de intensiteit verfrissend te zijn. Kort, maar lekker krachtig, zo hebben we het graag. Als Ghost Woman op deze manier blijft presteren, zullen we het laatste nog niet gehoord hebben van de man.

Website / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op Spotify.

3434 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ghost Woman - Ghost Woman (★★★★): Je zweterigste koortsdroom sinds Covid

Nu de zonneschijn stilaan het land binnen sijpelt, is het (eindelijk) opnieuw watertandend uitkijken naar de festivalzomer die voor ons ligt. Een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ghost Woman - "Along"

Ghost Woman is in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden geen spook en geen vrouw, wél het soloproject van een man…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.