Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD – “breakdown.”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het tempo waarmee YUNGBLUD zijn intrede maakte in het muzieklandschap is intussen redelijk wat afgenomen, maar uiteindelijk moet wel gezegd dat Dominic Harrison zich in die tijd heeft opgewerkt tot een vaste waarde. Muzikaal is hij weliswaar steeds minder interessant beginnen te klinken, maar langs de andere kant heeft de energieke Brit een gigantische schare fans achter zich weten te verzamelen. Dat doordat de man zich vooral focust op de outcasts van de samenleving, wie hij dan een stevig hart onder de riem steekt door de boodschap dat het oke is om jezelf te zijn hoog in het vaandel te dragen. In dat opzicht past het nieuwe “breakdown.” dan ook perfect in YUNGBLUDs plan, want het nummer werd gemaakt als ruggensteun voor organisaties die zich inzetten voor mentale gezondheid.

Harrison heeft zoals eerder aangegeven het rockrandje van zijn sound ingeruild voor eerder donkere pop, iets dat op zijn nieuwste creatie dus ook weinig verrassend is. Het nummer hangt aan elkaar met een piano die voor de gevoelige snaar moet zorgen en een subtiele trapbeat, maar het belangrijkste is natuurlijk de boodschap die de man wil brengen. YUNGBLUD legt zijn hart op tafel en vertelt zo dat het ook voor hem niet altijd makkelijk is. ‘I’ve been fightin’ the changes / Think I’m gonna breakdown’ is dan ook het belangrijkste op tekstueel vlak, al probeert de Brit ook een positieve noot mee te geven in al die onzekerheden in de bridge: het mooie van het leven vind je in de kleine dingen. Al bij al dus een weinig verrassend nummer Harrison, maar daarom niet onbelangrijk. Dat hij in dat verhaal ook nog eens tot 25.000 dollar van de inkomsten wegschenkt aan organisaties die werken rond mentaal welzijn, toont aan dat hij het wel echt goed meent.

YUNGBLUD staat op 5 juli op de Main Stage van Rock Werchter.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2206 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2024 (Festivaldag 2): Regengeur en maneschijn

Nadat het op de eerste dag verrassend zonnig was, werd de Werchter weide de tweede dag verrast door zachte regendruppeltjes. De regen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop maakt affiche van 2024 af met o.a. YUNGBLUD, MEUTE, Sea Girls en 18 anderen

Nadat gisterenavond Rock Werchter de laatste namen aan de affiche toevoegde voor komende zomer, volgt vandaag ook Pinkpop. Eerder kondigde het Limburgse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "When We Die (Can We Still Get High?)" (feat. Lil Yachty)

YUNGBLUD is er niet vreemd van om muzikale werelden met elkaar te laten botsen. Als een soms wel onnavolgbare Britse stuiterbal wist…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.