Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lunace – “honest”

© CPU – Chris Stessens

We hebben ons reeds eerder enthousiast uitgelaten over Lunace en na het horen van “honest” is dat enthousiasme zeker niet getemperd. Vorig jaar liet de Antwerpse haar eerste ep illusion op ons los. Een meer dan geslaagd debuut, dat het zweverige met het duistere verenigt, te vergelijken met AURORA en BANKS. Voor haar nieuwe nummer gooit Lunace het qua sound over een andere boeg. Mysterieuze elektropop maakt plaats voor een zeemzoete ballad, begeleid met akoestische gitaar en bijgevolg belanden de synths en drums vanop haar ep even op zolder.

Zoals de titel van het nummer op niet geheel subtiele wijze doet vermoeden, gaat het over eerlijk zijn met jezelf en jezelf confronteren met de werkelijkheid. Het lijkt wel een innerlijke tweestrijd: enerzijds weten dat een persoon niet goed voor je is en anderzijds alle moeite van de wereld hebben om die persoon dan ook effectief los te laten. In “honest” komen de vele hoedanigheden van de stem van de singer-songwriter – zowel de warme lagere noten als de indrukwekkende hoge – nog mooier tot hun recht in vergelijking met haar eerdere werk. Het eindresultaat is een prachtige ballad geworden, waarbij het refrein aan je blijft kleven als zandkorrels aan je huid na het smeren van zonnecrème. Met als verschil dat dat in dit geval allerminst onaangenaam is.

Wie benieuwd is naar hoe dit alles in het echt klinkt, zakt op 2 augustus best af naar het Boekenbergpark in Antwerpen. Het is maar een kwestie van tijd voordat we Lunace op de grotere podia zullen kunnen bewonderen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

63 posts

About author
Vrienden noemen me 'Boh'
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa - “Illusion”

Had je ons een paar jaar geleden verteld dat er een moment kwam waarop Dua Lipa als een van de grootste popsterren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Carlie Hanson - "Illusion"

Het leek er heel lang op dat Carlie Hanson zou uitgroeien tot een grote ster in de alternatieve popwereld, maar echt doorbreken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single aespa - "Illusion"

aespa houdt van verrassingen, want naast een onverwacht optreden op Coachella vorige maand, heeft de K-popgroep alweer een verrassing in petto. Op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.