Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Daphni – “Cherry”

© Thomas Neukum

Caribou is terug. Een van de grote meneren uit de indietronica slaat weer aan het mixen, want de single “Cherry” bracht hij uit onder zijn andere pseudoniem Daphni. Dan Snaith bracht met Caribou de afgelopen twintig jaar een negental albums uit. Daarmee vestigde hij zich als een hoeksteen in de neopsychedelische scene. Zo stond hij met Suddenly in 2020 nog in onze lijst met beste albums van dat jaar. De Canadese Londenaar nam daarmee echter geen genoegen en remixte tussendoor nummers van tal van collega’s. Om zijn onverzadigbare elektronische honger te stillen maakte hij ook van Daphni een project, dat zich eerder op techhouse richt. Daaronder bracht hij al twee matig goede albums uit.

Afhankelijk van hoe je het bekijkt, is het tussen de één of vijf jaar geleden dat de artiest nog origineel werk uitbracht. De doctor in de wiskunde liet niet weten of “Cherry” in een groter geheel kadert, dus zullen we dan maar niet speculeren. Het liedje bevat een cyclisch polyritme onder begeleiding van een kleurrijke fm-synth. Het treintje blijft maar doorgaan als een urenlange dj-set in een loungebar. Dan Snaith vergeleek het met een slang die zijn eigen staart opeet, in oeroude mythologieën bekent als ‘ouroboros’. De hallucinerende video van Damien Roach vergroot nog het effect dat Daphni wil bereiken. We vinden het best leuk, maar zouden duizelig worden na een half uur van dit soort mathematische electro.

Nu zaterdag kan je Caribou met zijn liveband aan het werk zien op Core Festival in Brussel.

FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

160 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
LiveRecensies

Dour 2023 (Festivaldag 4): Dansen en daveren

Dour gaat dit weekend zijn laatste dagen in, maar aan een zomerse sfeer en onuitputbare muziekschatten was er op dag vier geen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour ontvangt in 2023 ook Yung Lean, Caribou, 070 Shake en meer!

Heel wat festivals lijken met de eindejaarsperiode in het vooruitzicht nog eens serieus uit te willen pakken. Ook Dour laat eindelijk in…
LiveRecensies

Caribou @ Ancienne Belgique (AB): Tussen het kleurrijke en het kleurloze

30 april 2020, 24 januari 2021, 31 januari 2022 en uiteindelijk 2 september 2022; het waren vier data die de fans van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.