Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palaye Royale – “Broken”

Een jaar na de laatste singlerelease pakt de alternatieve rockband Palaye Royale uit met – we zijn niet anders gewend – opnieuw een krachtig nummer. De Amerikaanse broers zijn al een aantal maanden door Europa aan het touren om hun laatste album The Bastards uit 2020 te promoten. “Broken” maakt samen met de singles “No Love in LA” en “Punching Bag” deel uit van het nieuwe album Fever Dream dat nog in 2022 zal uitkomen.

Het nummer begint rustig met een nagalm van Remingtons stem, maar het is het krachtige refrein dat het geheel kenmerkt. Na de kalme intro volgen sterk aanwezige drums met dubbel zoveel slagen als in het begin van het nummer. De groep is niet afgeweken van de garagerockstijl, waar we tot op de dag van vandaag grote fan van zijn. Los van de indrukwekkende, rauwe stem van Remington, is het nummer over liefdesverdriet ook pakkend op tekstueel vlak. Door het simpele refrein is het een enorme meezinger, die zeker goed zal scoren op de radio. Met het tweede refrein en de brug brengen de broers een rebels gevoel over, dat ook terug te vinden is in de andere singles van 2021.

We zijn in elk geval zeer benieuwd naar de andere nummers die op het nieuwe album zullen verschijnen. De groep blijft bij zijn kenmerkende klank, zonder in herhaling te vallen. “Broken” is daarmee een energiek en sterk nummer, met het potentieel om een hit te worden.

De releasedatum van Fever Dream is nog niet bekend. Tot het nieuwe album uitkomt, kan je live van de band genieten op Pukkelpop (20 augustus) en op Lowlands (21 augustus).

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Airbourne, Code Orange, Palaye Royale en 25 anderen voor Graspop Metal Meeting 2023

Eerder deze week pakte Graspop Metal Meeting nog uit met Guns N’ Roses als absolute headliner op donderdag 15 juni. Maar daar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Palaye Royale - Fever Dream (★★★½): Musical in delirium

Fans weten dat de unieke sound van de gebroeders Kropp zich niet makkelijk laat capteren onder de noemer van één genre. Palaye…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joshua Radin - "Broken"

De Amerikaanse singer-songwriter Joshua Radin is niet de bekendste in onze contreien. Toch is de kans groot dat je toch al één…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.