Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mark Ronson, Damon Albarn & Wale – “Bird Calling”

Het gekste wat je vandaag zal horen, is misschien ook meteen het coolste. Er komt een gigantisch verzamelalbum aan, ten voordele van vogels. Dat project kreeg de titel For The Birds: The Birdsong Project, telt maar liefst twintig platen en dus ook 242 nummers/gedichten die – echt waar – allemaal gaan over vogels. Tot daar het gekke gedeelte. De coolheid heeft het project vooral te danken aan de tracklist; Nick Cave, Beck, Damon Albarn, Beach House, Kurt Vile, Jarvis Cocker, Jeff Tweedy, Elvis Costello… het zijn slechts enkele namen die hun steentje bijdragen aan de plaat. Alle inkomsten gaan dan ook richting National Audubon Society, dat de bescherming van vogels en hun habitatten verzorgt. Allemaal gigantisch interessant, met vandaag “Bird Calling” van Mark Ronson, Damon Albarn en Wale als eerste voorsmaakje.

Dat “Bird Calling” aan elkaar hangt met vogelgeluiden, mag dus op zich geen verrassing zijn. De manier waarop Ronson ermee aan de slag ging echter wel. Hij verwerkte ze in een zwoele beat, waar Albarn en Wale dan hun ding mogen doen. Die eerste doet dat op zijn gekende nonchalante en dromerige manier, terwijl die andere er wat hardere bars over rapt. Dat klinkt allemaal heel catchy, wat het des te leuker maakt als je doorhebt dat de twee het effectief over vogels hebben. ‘Can you hear the sound of the birds calling?’, galmt door de refreinen, waarna Wale het heeft over kaketoes en die grote gele vogel uit Sesamstraat. Het lijkt dus een heel fijn project te worden, dat misschien wel zal uitgroeien tot meer dan een collector’s item.

For The Birds: The Birdsong Project verschijnt op 9 december. De volledige tracklist vind je via deze link. Damon Albarn speelt op zondag 19 juni met Gorillaz op het uitverkochte Werchter Boutique.

Mark Ronson: Facebook / Instagram
Damon Albarn: Facebook / Instagram
Wale: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1889 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Blur - The Ballad Of Darren (★★★½): Een aantal prachtnummers, te veel slepers

‘We have lost the feeling that we thought we’d never lose’, zingt Blur op “Barbaric”. Het slaat gelukkig niet op de groep…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gorillaz - Cracker Island (★★★½): Tussen voorspelbaar en verrassend

Ooit was het een groot mysterie wie het muzikale brein achter de virtuele band Gorillaz was, maar ondertussen is Blur-frontman Damon Albarn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fatoumata Diawara - "Nsera" (feat. Damon Albarn)

Eerder deze week raakte het nieuws bekend dat Blur volgende zomer met een reünieshow naar Wembley trekt. Het ideale moment voor Fatoumata…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.