Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Witch Fever – “Congregation”

© Debbie Ellis

Witch Fever is een volledig vrouwelijke band die een mix brengt van ruige rock en punk die bovendien ook nog vrij toegankelijk is. Hun eerste ep Reincarnate werd heel goed onthaald en dat zorgde ervoor dat ze het tot in het voorprogramma van IDLES schopten. Inmiddels weten we al dat ze ook nog het voorprogramma van My Chemical Romance zullen verzorgen op 19 mei in Milton Keynes. Dat Witch Fever in de smaak valt bij medemuzikanten, mogen we dus een feit noemen. Gelijktijdig met de release van hun nieuwe single kondigt de band ook hun debuutalbum aan dat Congregation zal heten. Eerder dit jaar verscheen ook al de single “Blessed Be Thy“.

Met “Congregation” krijgen we nu ook al meteen de titeltrack van het nieuwe album en daarop horen we Witch Fever zoals we ze nog nooit hoorden. De Mancunians lijken een nieuwe weg te zijn uitgeslagen die heel sterk naar postpunk neigt. De single opent met gepingel op een elektrische gitaar en dat weet meteen een dreigende sfeer op te wekken. Even later krijgen we nog wat vettigere gitaren erbij die ons door combinatie met de zang van Amy Walpole omver weet te blazen. Walpoles stembereik reikt verder dan we aanvankelijk dachten en het moet gezegd worden dat haar stem erin slaagt om “Congregation” naar een ander niveau te tillen.

We kijken uit naar Congregation, dat op 21 oktober wordt uitgebracht.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Witch Fever - "Blessed Be Thy"

Wie nog durft beweren dat rock-‘n-roll enkel en alleen voor mannen is weggelegd, heeft het grondig fout; en daar is Witch Fever…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.