Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Witch Fever – “Blessed Be Thy”

Wie nog durft beweren dat rock-‘n-roll enkel en alleen voor mannen is weggelegd, heeft het grondig fout; en daar is Witch Fever het levende bewijs van. De dames brengen een mengeling van rauwe rock en punk, die wordt aangedikt met buitengewoon straffe gitaarriffs. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat dat hun allereerste ep Reincarnate op heel wat lovende kritieken kon rekenen. De ep was zelfs zo geliefd dat het hen tot in het voorprogramma van IDLES wist te brengen.

Met “Blessed Be Thy” bewijst Witch Fever nogmaals dat het over de nodige portie pit beschikt om een (post)punknummer in goede banen te leiden. Openen doen de dames met een onheilspellende riff, die wordt ondersteund door drums die aan een marcherend leger doen denken. Na een halve minuut komt daar nog eens wat afstandelijke zang van zangeres Amy Walpole bij, wat even later resulteert in een stevige portie geschreeuw. In de tekst wordt een drie-eenheid aanbeden; of dat iets goddelijks of eerder iets satanistisch is, weten we niet. Wat we wel weten is dat Witch Fever met “Blessed Be Thy” stevig verder bouwt aan zijn reputatie als hedendaagse punkhelden.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

431 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Witch Fever - "Congregation"

Witch Fever is een volledig vrouwelijke band die een mix brengt van ruige rock en punk die bovendien ook nog vrij toegankelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.