Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jack Johnson – “Meet the Moonlight”

© CPU – Sven Michiels

Bijna vijf jaar na zijn laatste album All the Light Above It Too is onze favoriete surfer uit Hawaï terug. Hij laat de golven even voor wat ze zijn en neemt graag zijn gitaar nog eens ter harte. Een paar weken geleden kondigde hij zijn tiende album aan, dat vergezeld werd van een eerste single “One Step Ahead“. De zomerse klanken weerklonken als weleer gedurende drie minuten. Al snel bleek dat Johnson nog niks had ingeboet aan zijn vrolijke deuntjes.

“Meet the Moonlight” bevat een simpele percussieklik, een betoverende wirwar van etherische gitaren en piano, en Johnsons tedere croon: ‘But it’s good to be right here/It’s good not to miss/Too many opportunities to follow love.’ Johnson beschreef het als volgt: ‘Als ik ’s nachts naar buiten loop en naar de sterren kijk, is het altijd een manier om aanwezig te zijn in plaats van me zorgen te maken over de toekomst of stil te staan ​​bij het verleden.’ De jaren lijken de singer-songwriter enkel wijzer en spiritueler te maken. Waar hij meestal het leven onder de zon bezingt, krijgen we nu zijn visie te horen waar hij een rustige zachte zomernacht.

De dromerige track is de voorbode van het gelijknamige album Meet the Moonlight dat op 24 juni verschijnt via Brushfire/Republic Records. Wie Johnson aan het werk wil zien zal voorlopig nog de plas over moeten steken want een Europese toer staat nog niet op de planning.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.