Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MIKA – “Yo Yo”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Je had het misschien niet door, maar toen je vannacht in dromenland vertoefde, zijn we met z’n allen vijftien jaar terug in de tijd gereisd. Geloof je ons niet? Kijk dan maar eens op je favoriete streamingplatform! Nieuwe muziek van My Chemical Romance, Owl City, Bob Sinclar en deze MIKA. Wat als tweede optie misschien wat waarschijnlijker lijkt, is dat de Libanees-Britse zanger gewoon wat wil profiteren van de media-aandacht die hij krijgt nu hij co-presentator is van het Eurovisie Songfestival. Dat profiteren mag je overigens bijzonder letterlijk nemen, want de man liet zijn avontuur vastleggen in een mini docureeks MIKAVISION, waarvoor hij met “Yo Yo” zelf de soundtrack maakte.

De tracktitel gaf het misschien al weg, maar “Yo Yo” is niet meteen het interessantste, laat staan meest diepgaande, nummer dat we in ons leven al hoorden. Het is nu ook niet zo dat MIKA al heel zijn leven een tekstueel hitwonder is geweest, getuige zijn grootste prestaties als “Grace Kelly“, Relax, Take It Easy“, “Happy Ending“,”Love Today” en “Big Girl (You Are Beautiful)“. Die nummers waren daarentegen wel, zeker voor die tijd, bijzonder catchy. Dat kan uiteindelijk ook van “Yo Yo” gezegd worden, maar dan is het positiefste ook meteen gezegd. De single hangt aan elkaar met een donkere beatsectie, waarna MIKA het zinnetje ‘Treat me like a yo yo’ 24 keer herhaalt om dan 52 keer ‘da-da’ te zingen. Ja, dat hebben we allemaal nauwkeurig nageteld, zodat we duidelijk kunnen maken hoe plat deze single in elkaar zit. Maar goed, er zijn al slechtere nummers uitgegroeid tot radiohits. MIKA is terug, doe ermee wat je wil; wij steken het alvast in de doofpot.

Op zondag 19 juni staat MIKA op het nieuwe Live Is Live!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1688 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2022 (Festivaldag 3): Vieringen van gloriejaren

Vrijdag maakten we warm kennis met het nieuwe festival Live /s Live op het strand van Zeebrugge. Onder andere The National, dEUS,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.