Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single My Chemical Romance – “The Foundations of Decay”

Elk emohartje begint spontaan te floreren bij het lezen van de woorden ‘nieuwe single’ en ‘My Chemical Romance’ in één zin. De Amerikaanse band gaf er in 2013 de brui aan, maar organiseerde vlak voor de pandemie losbrak een reünie. Die tour komt binnenkort ook naar Europa, maar het lijkt erop dat het niet enkel bij touren zal blijven. Vandaag verschijnt met “The Foundations of Decay” namelijk het eerste nieuwe nummer van de band in acht jaar. Het is er eentje dat de fans zeker niet zal teleurstellen, want in zijn zes minuten hoor je alles wat je van een My Chemical Romance-nummer verwacht, en meer.

Dat een reünie meestal geen garantie is voor goeie muziek, kan My Chemical Romance bij deze ontkrachten. In de zes minuten die “The Foundations of Decay” rijk is, gebeurt heel wat. Het begint met enkele mysterieuze synths die daarna worden vergezeld door een piano. Het emotionele gedeelte is bij deze al helemaal in orde, want je voelt dat er een krachtexplosie zit aan te komen. Als Gerard Way dan zijn breekbare stem in het geheel gooit, ben je helemaal verkocht. Wanneer uiteindelijk alle gitaren invallen, heb je eigenlijk het perfecte recept voor een MCR-song. Daarna breekt de song nog meer open met beukende riffs die ons terug katapulteren naar de begindagen van de band. De extra power voelt als een dessert bij een gerecht dat al heel lekker smaakt. De reünie deed het viertal blijkbaar erg goed, want met een frisse blik heeft de band alvast een straffe single afgeleverd. De comeback van het jaar? Het zou zomaar kunnen!

Info over een nieuw album is er nog niet, maar liefhebbers kunnen de band op 2 juni in Ahoy Rotterdam aan het werk zien.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3368 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (4 februari - 10 februari)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: awards,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gerard Way - "Dasher" ft. Lydia Night

Gerard Way heeft het schijnbaar moeilijk met stilzitten. Het voormalig emo boegbeeld bracht in korte tijd reeds twee singles uit om zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gerard Way - "Baby You're a Haunted House"

Het dateert al van 2013 dat het legendarische My Chemical Romance ten grave werd gedragen en de bandleden hun eigen – al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.